prva strana

Utorak, 20. Oktobar 2020.

Revija KOLUBARA - Februar 2003 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

prošlost

mediji

izbor

kultura

pisma

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Ko to lupa na naš prozor tako…

Darija Ranković

Povodom polemike valjevske opštinske vlasti i Srpskog pokreta obnove o načinu izbora izvođača radova na rekonstrukciji fasade zgrade Skupštine opštine i zamene prozora na soliteru na Gradskom trgu

Da li je neophodna investicija od skoro pola miliona evra, kako tvrdi Srpski pokret obnove, ili oko 300.000 evra po zvaničnim dokumentima valjevske opštinske uprave, za rekonstrukciju zgrade SO Valjevo, tačnije zamenu prozora. Ili je bolje toliki novac uložiti u rešavanje nekih vitalnijih i životnijih pitanja? Ovdašnja javnost je podeljena. Manjina smatra da, s obzirom na to da su prozori, kao uostalom i cela zgrada, stari blizu 40 godina, vreme je ne samo za zamenu prozora nego i za ozbiljniju rekonstrukciju zgrade Skupštine opštine. Većina, ipak smatra da nije vreme za investicije, a posebno ne za one na gradskom administrativnom centru.

Opštinsko zdanje na Gradskom trgu (Foto: Ljuba Rankovic)

Na jednoj od nekoliko konferencija za novinare Opštinskog odbora SPO, posvećenoj prozorima i „raskalašnom i rasipnom ponašanju čelnika Valjevske opštine”, član predsedništva stranke dr Slobodan Gvozdenović postavio je pitanje rukovodstvu Skupštine opštine - „Da li u ovakvoj krizi ovako vredan posao treba da ode izvan Valjeva i da se poveri beogradskom preduzeću „Mašinoprojekt Kopringu”, kada i u ovom gradu postoje firme koje mogu uspešno da odrade ovaj posao?”. Odgovor na ovo pitanje potražili smo od Žarka Kovača, predsednika Izvršnog odbora SO Valjevo, koji je pojasnio da je u avgustu prošle godine raspisan konkurs za idejno rešenje i izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju opštinske zgrade.

„Kako investitor nije bio zadovoljan ponuđenim radovima ponovo je raspisan konkurs na kome je učestvovalo pet preduzeća i sva su bila iz Beograda. Komisija, koju je imenovao Izvršni odbor, izabrala je preduzeće „Mašinoprojekt Kopring” iz Beograda. S obzirom na to da se nije javilo ni jedno preduzeće iz Valjeva, kao ni jedno preduzeće iz drugog grada, komisija i pored najbolje volje nije mogla izabrati neko drugo preduzeće osim od onih koja su se javila na konkurs”, rekao nam je predsednik opštinske vlade u petak, 17. januara.