prva strana

Utorak, 20. Oktobar 2020.

Revija KOLUBARA - Maj 2003 > stav

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

prošlost

mediji

izbor

kultura

pisma

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

uvodnik

Sablja

Branko Vićentijević

(Foto: Ljuba Rankovic)

Posle atentata na Zorana Đinđića, u danima vanrednog stanja, policija u Srbiji hapsila preko 10.000 ljudi, u zatvorima zadržano njih oko 2,5 hiljade, osnovano sumnjivih da su umešani u organizovani kriminal, suđenja tek predstoje. Rešena mnoga ubistva koja su poslednjih godina potresala Srbiju. Među njima i Ivana Stambolića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije. Ostali su, međutim, nerešeni slučajevi Badže, Kundaka, Žike Petrovića, Pavla Bulatovića…

Nema još ni imena, mada su navodno znaju, onih koji su Slavka Ćuruviju ubili u sred Beograda, a Milana Pantića pred ulazom u zgradu u kojoj je u Jagodini živeo. Sve manje je i onih koji su uopšte pomislili da je Dada Vujasinović svojevremeno izvršila samoubistvo.

Profesor beogradskog Hemijskog fakulteta Predrag Polić, posle pretnji, skončao u Dunavu, na dopisnika beogradskih „Večernjih novosti” iz Kolubarskog okruga Branka Puzovića, lokalni siledžija nasrnuo u centru Lajkovca.

Policijska sablja još ne bi smela nazad u korice.

Bilo bi prerano. Sve dosad urađeno u obračunu sa organizovanim kriminalom moglo bi biti uzaludno. Legija, Bagzi, Budala i bratija još su na slobodi.

Korov se nići brže od prkosa.