prva strana

Nedelja, 11. April 2021.

Revija KOLUBARA - Novembar 2003 > stav

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

mediji

izbor

kultura

pisma

prošlost

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

uvodnik

Kamen i hleb

Branko Vićentijević

(Foto: Ljuba Rankovic)

U Narodnoj skupštini Srbije žučno se raspravljalo o poverenju predsednici Nataši Mićić, sada je na red (konačno) došla i Vlada Srbije.

A od raspleta u parlamentu umnogome zavisi ishod predsedničkih izbora na Đurđic, ali i brzina raspisivanja (vanrednih) parlamentarnih izbora.

Jezičak na vagi (ne)poverenja, u oba slučaja, drži Socijaldemokratska partija (SDP) Slobodana Orlića. Ako ne znate o kome je reč, radi se o „otpadnicima” Socijaldemokratije penzionisanog generala Vuka Obradovića. „Orliće”, na svoj način, abolira i Ustavni sud Srbije, čije se tumačenje o vraćanju mandata poslanicima, gle čuda, ne odnosi samo na narodne predstavnike iz redova SDP.

Premijer Zoran Živković, saradnici mu i savetnici, nisu izgleda na vreme shvatili sa koje strane vetar duva. Kao ni pokojni Đinđić, uostalom.

Sve pomalo liči na jedan sindikalni sastanak u „Krušiku”, održan pre valjda desetinu godina. Ustumarala se radnička klasa, pa na zboru radnika, sindikalac, ako pamćenje ne vara, Blažić, iz brka u brk, veli svom direktoru Leki Davidoviću: „Kad ti mene nisi otpustio kao neradnika, ja ću tebe da smenim sa mesta direktora!”