prva strana

Ponedeljak, 6. April 2020.

Revija KOLUBARA - Novembar 2003 > izbor

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

mediji

izbor

kultura

pisma

prošlost

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Voda iz Vrujaca u Kelnu

(Dani - Subotica, 1. oktobar 2003)

Jesen je vreme kada lišće žuti, opada i završava svoj život. Suprotno ovom pravilu, jedan list se sprema da zasija u punom svetlu. Radi se o „gorkom listu”, lider proizvodu subotičke kompanije „Si end Si” koji će se, u društvu ostalih proizvoda dobro poznatih na domaćem tržištu, na svoj 50. rođendan pojaviti na čuvenom sajmu „Anuga” u Kelnu i tako na velika vrata zakoračiti u Evropu. Pored već dobro poznatih likera, ova prestižna sajamska manifestacija poslužiće i za svetsku promociju vode „Voda” čije se pojavljivanje na domaćem i stranom tržištu očekuje u februaru naredne godine.

O razlozima, ciljevima i željama Kompanije „Si end Si”, za „Dane” govori Snežana Mišić, brend menadžer ovog poznatog proizvođača likera i osvežavajućih sokova „Sinalko”.

Pored likera i alkoholnih pića, u Kelnu će biti promovisana i voda „Voda” sa vrela u Vrujcima.

- Drugi naš proizvod od koga mnogo očekujemo je voda „voda”. Kamen temeljac za našu novu fabriku postavljen je 27. avgusta u Banji Vrujci i radovi su u punom jeku. Oprema stiže, tako da će proizvodnja početi u februaru - kaže Snežana Mišić.

Voda postaje sve značajniji resurs i proizvod budućnosti, neophodan za ljudski život. Voda „Voda” je proizvod vrhunskog kvaliteta, sa najkvalitetnijim sastojcima, izvorno je čista i bez dodatnih filtriranja i hemijskih procesa može da se flašira i plasira na tržište.

Vrhunski kvalitet ove vode, pored našeg Instituta za zaštitu zdravlja „Dr Milan Jovanović Batut”, potvrdila je i nemačka biološko-hemijska laboratorija „Labor Riter”. Voda je potpuno aseptična, bez boje, ukusa i mirisa, a po odnosu minerala najbliža je sastavu krvne plazme, što je svrstava u red najzdravijih voda.
Kompanija „Si end Si” i njen strani partner „Sinalko Internacional” investiraće u izgradnju fabrike deset miliona evra, a početni kapacitet iznosiće 33 hiljade litara na sat. U početku će zapošljavati sto radnika, a planira se povećanje broja zaposlenih u skladu sa povećanjem proizvodnje. Za potrebe flaširanja uvozi se najsavremenija oprema čuvenih svetskih proizvođača „KHS”, „Sidel” i „Krones”. Pored toga, „Si end Si” će u izgradnju infrastrukture u Banji Vrujci uložiti oko 20 miliona evra, a prvi projekat je izgradnja vodovoda i kanalizacije, vredan 15 miliona dinara.