prva strana

Utorak, 19. Mart 2024.

Revija KOLUBARA - Februar 2005 > ljudi

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

pisma

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

naša akcija

Doktor Ilija Tripković

Valjevac – ličnost 2004. godine

Redakcija Revije KOLUBARA

Primarijus dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra u Valjevu, proglašen je za Valjevca ličnost 2004. godine. Kandidati za to zvanje još su bili: glumac Nenad Jezdić, rok muzičar Milan Đurđević, novinar Radio Valjeva Ljiljana Kecojević, doskorašnji predsednik Valjevske opštine Tomislav Milanović, slikar Miodrag Pešić i književnik Radovan Beli Marković. U najužem izboru su bili Tripković i Jezdić a konačna odluka je doneta tajnim glasanjem.

Žiri Revije „Kolubara”, koji je imao 13 članova, ocenio je da se primarijus Ilija Tripković afirmisao kao lekar hirurg a u protekle četiri godine, od kako rukovodi Zdravstvenim centrom, ispoljio je i izvanredne organizatorske sposobnosti i preduzimljivost. U tom razdoblju značajno je poboljšan nivo usluga koje pruža Zdravstveni centar, izgrađeno je novo Grudno odeljenje, nabavljena najsavremenija oprema za dijagnostiku i lečenje kakvu još nemaju ni naše najuglednije klinike. Vidno je poboljšan i konfor u najvećem delu Zdravstvenog centra.

Dr Ilija Tripković je rođen 11. avgusta 1959. godine u Valjevu. Gimnaziju učio u Valjevu, studije medicine u Beogradu završio 1985, specijalista je postao 1992, a zvanje primarijusa stekao 1999. godine. Osnivač je i predsednik Fondacije za razvoj hirurgije „Dr Jovan Mijušković”.

Odbornik je u Skupštini opštine Valjevo. Član Rotari kluba Valjevo.

Odluku je doneo žiri u sastavu: Miroslav Trifunović, Branko Antonić, Tatjana Manojlović, Aleksandar Mitrović, Dragan Todorović, Miroslav Jeremić, Dušan Arsenić, Branko Vićentijević, Predrag Lučić, Predrag Vujanac, Darija Ranković, Budimir Novović i Zdravko Ranković.

Dr Ilija Tripković je 11. nosilac zvanja Valjevac ličnost godine. Njemu će na posebnoj svečanosti biti uručena plaketa sa likom Ljubomira P. Nenadovića, rad keramičara Milovana Blažića.

Dosadašnji dobitnici priznanja Valjevac ličnost godine, koje se proglašava svakog 11. januara, na dan osnivanja Izdavačkog preduzeća „Kolubara” su: prota Vladan Kovačević iz Brankovine, Viktor Rozgić, Dušan Arsenić, Miroslav Trifunović, Jasmina Avramović, Bogoljub Arsenijević Maki, Dragan Todorović, Aleksandar Urošević, Aleksandar Loma i Aleksandar Mitrović.