prva strana

Petak, 26. April 2024.

Revija KOLUBARA - Maj 2005 > izbor

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

izbor

kultura

prošlost

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Privrednici iz Valjeva i Vojvodine

(Novi list – Rijeka, 8. april 2005)

Riječku Gospodarsku komoru jučer su posjetili gospodarstvenici iz Valjeva i Vojvodine kako bi se susreli s gospodarstvenicima iz Primorsko-goranske županije i intenzivirali saradnju. Riječ je o drugom susretu privrednika iz ovih regija, a nakon održanog poslovnog skupa, gosti iz Srbije, predstavnici 15 tamošnjih poduzeća, posjetili su Industrijsku zonu, kamionski terminal i riječke špediterske kuće.

 

Predsjednica Regionalne privredne komore Valjevo, Vidosava Džagić, predstavila je tzv. Valjevski bazen, privrednu zonu koju karakterizira razvijena industrija – koja u strukturi BDP-a regije sudjeluje sa čak 38 posto – ali i trgovina, poljoprivreda, građevinarstvo i financijske usluge. Hrvatska je sedmi partner Valjeva u izvozu, a 18. u uvozu. Skupu je nazočio i generalni konzul SiCG u Rijeci, Dušan Mrdović.

 

Zanimljivo je da se među primorsko-goranskim tvrtkama koje su se prijavile za poslovne razgovore s tvrtkama iz Valjeva i Vojvodine našao i riječki Zavod za zapošljavanje. Može se pretpostaviti da je riječka burza rada zainteresirana za uvoz radne snage iz susjedne nam države. S gostujućim privrednicima pregovarali su i predstavnici tvrtki Motomariner, Kompas, Florijan C, Ured državne uprave – Odsjek za prosvjetu i kulturu, Brodokomerc Nova, 3. maj, Elektromaterijal i Autotrans.