prva strana

Petak, 19. April 2024.

Revija KOLUBARA - Jul 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

prošlost

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Predsedniče Tomiću, podnesite ostavku

Javno pismo dr Jovanu Tomiću, predsedniku Valjevske opštine

Uredništvo Revije „Kolubara”

Poštovani gospodine predsedniče,

Predlažemo Vam, pozivamo Vas da podnesete ostavku na dužnost predsednika Valjevske opštine. Zahtevamo, a ako baš hoćete, i molimo da to učinite. Uradite to što je pre moguće! Još ovoga jula.

Ukoliko je iole u Vašoj moći založite se istovremeno gde treba i da bude raspušten sadašnji odbornički saziv Skupštine opštine Valjevo i da onda budu raspisani izbori za novog predsednika Opštine i nove opštinske odbornike.

Tim časnim, odlučnim i nadasve korisnim gestom prekratićete ovdašnje dugotrajno političko mrcvarenje. Stvorićete početne preduslove da Valjevo i Valjevska opština prevladaju tešku krizu u kojoj se nalaze i svakim danom sve više tonu u beznađe. Osokolićete nastojanja da se na mestima gde se odlučuje o važnim pitanjima od zajedničkog interesa nađu novi ljudi, kompetentni i preuzimljivi, dobronamerni i sa dovoljno radne i stvaralačke energije, znatno mlađi od Vas i Vašeg političkog i upravljačkog okruženja. Ljudi koji predstavljaju budućnost Valjeva, Valjevske opštine i čitavog Valjevskog kraja.

Svojom ostavkom ćete, poštovani gospodine Tomiću, nanovo posvedočiti da ste čovek visokih moralnih kvaliteta kome su na proteklim izborima hiljade sugrađana dali mandat i koji im pre isteka četvorogodišnjeg razdoblja vraća mandat jer se suočio (a i svi mi uz Vas) sa činjenicom da nije učinjen ni stoti deo onoga što se od Vas i Vašeg političkog okruženja očekivalo. Nije za ove dve nepune godine učinjen, ponavljamo to, ni stoti (mnogi bi kazali: ni hiljaditi) deo od svega onoga što je trebalo i što je moglo. Što je moralo da se uradi.

Valjevo i Valjevska opština su, poštovani predsedniče Tomiću, u velikoj i u svakolikoj krizi. U dubljoj su krizi no što je većina gradova ove naše zemlje Srbije. (Mislimo prvenstveno na gradove koji su po veličini i razvijenosti slični Valjevu.) Vaša ostavka neće rešiti tu krizu ali će, uveravamo Vas u to, doprineti da se bar preduzmu prvi koraci u pravcu njenog savladavanja.

A Vi ćete, kao predsednik Valjevske opštine, jedan između 57 koji su sedeli u toj važnoj (mada ne uvek i u udobnoj) stolici biti zadugo upamćeni bar po tom odvažnom, razboritom i čovečnom gestu.

Voleli bismo, dragi gospodine Tomiću, da nismo bili prinuđeni ovo da pišemo. Posao koji radimo i svakodnevno suočavanje sa problemima koji se ne rešavaju ili se, što je još i gore, pogrešno rešavaju, oduzimaju nam pravo na ćutnju.

Želimo Vam svako dobro!