prva strana

Četvrtak, 25. April 2024.

Revija KOLUBARA - Avgust 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

kalendar

pisma

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Podnesite predsedniče ostavku

Ponovljena poruka dr Jovanu Tomiću, predsedniku Valjevske opštine

Redakcija Revije KOLUBARA

Jovan Tomic Odbijanje nadležnog ministra da u valjevskoj Skupštini opštine bude postavljena prinudna uprava dodatno je osnažilo naše zalaganje, objavljeno u prošlom broju Revije, da predsednik Opštine dr Jovan Tomić svojom brzom ostavkom prekrati ovdašnje dugotrajno političko mrcvarenje. Poručili smo mu tada i da se on, uz svoju ostavku, odlučno zauzme gde treba za raspuštanje sadašnjeg odborničkog saziva i raspisivanje izbora za novog predsednika Valjevske opštine i nove opštinske odbornike.

Rekli smo, pa to opet ponavljamo, da bi gradonačelnikova ostavka predstavljala odlučan, častan i koristan gest. Učvrstila bi njegov ugled među sugrađanima, obezbedila bi mu da i po tome dugo ostane u njihovom pamćenju.

Ponovićemo i ovoga puta da u protekle dve godine, koliko traje predsednički mandat dr Tomića, nije u Valjevu i Valjevskoj opštini učinjen ni stoti deo onoga što je trebalo i što je moglo. Što je, bar delom, od njega i njegovih političkih istomišljenika i obećavano. Njihovo nečinjenje doprinelo je da Valjevo utone u svakoliku krizu.

Nismo se za ovih mesec dana pokolebali ni u svom stavu da predsednikova ostavka neće rešiti tu golemu valjevsku krizu ali će, svakako, doprineti da se preduzmu prvi koraci u pravcu njenoga savladavanja.
O tome šta sve nije dobro u ovovremenom Valjevu i Valjevskoj opštini i čime su sve svojim činjenjem i nečinjenjem tom nesrećnom i nesređenom stanju doprinosili predsednik dr Jovan Tomić i vladajuća odbornička koalicija koju je on stvorio mogla bi se napisati čitava studija. Ono je nama Valjevcima sasvim očigledno. I pored sve te očitosti obraćamo javnosti pažnju na poneke primere koji utemeljuju naš zahtev. Rešeni smo da to radimo i u narednim brojevima Revije „Kolubara”. Iskreno se, ipak, uzdamo da će dr Jovan Tomić ubrzo ispoljiti očekivanu razboritost i da za tim našim trudom neće ni biti potrebe.