prva strana

Sreda, 24. April 2024.

Revija KOLUBARA - Septembar 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

kalendar

pisma

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

javascript:;

Nagovaranje na ostavku

Pripremila redakcija

Dr Jovan Tomic Napunila su se dva meseca od kako smo javnim pismom predložili predsedniku Valjevske opštine dr Jovanu Tomiću da svojom ostavkom na tu dužnost prekrati ovdašnje dugotrajno političko ali i mnogo drugo mrcvarenje nas Valjevaca.

Poručili smo mu onda da bi ta ostavka predstavljala odlučan, častan i koristan gest. Učvrstila bi njegov ugled među sugrađanima, obezbedila bi da dr Tomić i po tome dugo ostane u njihovom pamćenju. Kako vreme prolazi sve smo postojaniji i u svom ubeđenju da bi gradonačelnikova ostavka predstavljala rodoljubiv čin.

Znali smo i pre dva meseca da predsednikova ostavka neće rešiti golemu valjevsku krizu ali smo sigurni da će ona doprineti preduzimanju početnih koraka u pravcu njenog savladavanja. Sigurni smo da bi nas to približilo kraju propadanja Valjeva.

U protekle dve godine, koliko traje predsednički mandat dr Tomića, (ponavljamo to i ovoga puta), nije u Valjevu i Valjevskoj opštini učinjen ni stoti deo onoga što je trebalo i što je moglo. Nečinjenje i pogrešno činjenje, njegovo i njegovih političkih istomišljenika, doprineli su da Valjevo utone u svakoliku, u nezapamćenu krizu.