prva strana

Petak, 26. April 2024.

Revija KOLUBARA - Oktobar 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

mediji

kalendar

pisma

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Istrajni u nagovaranju na ostavku

Redakcija

Predsednik Valjevske opštine dr Jovan Tomić ispoljava izvesno junaštvo postojano se držeći u gradonačelničkoj stolici i pored toga što je nemoćan da bilo šta valjano i važno učini za narod koji mu je pre dve godine poklonio veliko poverenje očekujući pri tome da će mu biti uzvraćeno mnogim dobrim delima. Sad kad se od njega kao jedini dostojanstven gest jednodušno priželjkuje odlazak sa te dužnosti, predsednik Tomić i ne pominje mogućnost sopstvene ostavke mada mu je do skora ona malte ne predstavljala uzrečicu.

dr Jovan Tomić Suočeni sa stanjem koje je svakom dobronamernom Valjevcu i te kako očigledno, predložili smo još pre tri meseca javnim pismom dr Jovanu Tomiću da svojom ostavkom prekrati dugotrajno političko i mnogo drugo mrcvarenje nas Valjevaca. Poručili smo mu onda, pa to i sada ponavljamo, da bi njegova ostavka predstavljala odlučan, častan i koristan gest. Bila bi svojevrstan primer rodoljublja.

Pisali smo, pa to i sada činimo, da u protekle dve godine, koliko traje mandat dr Tomića, nije u Valjevu i Valjevskoj opštini učinjen ni hiljaditi deo od svega onoga što je trebalo i što je moglo. Nečinjenje i pogrešno činjenje, njegovo i njegovih političkih poklonika, doprineli su da Valjevo utone u svakoliku, u nezapamćenu krizu.

Valjevcima i Valjevskoj opštini neophodna je preduzimljivija, neophodna je znatno mlađa opštinska uprava, uz to dinamičnija i znalačkija od ove koju je stvorio i koju predvodi dr Jovan Tomić. Sa njim i njegovima svakim danom smo na sve većem gubitku.

Uredništvo Revije „Kolubara” je rešeno da istraje u svom dobronamernom i prijateljskom nagovaranju dr Jovana Tomića na podnošenje ostavke. Takvo svoje stanovište potkrepljujemo iz broja u broj mnogobrojnom argumentacijom. Ukoliko, međutim, ta ostavka izostane, planiramo pokretanje i ponekih drugačijih akcija, uključujući i organizovanje protestnih skupova. Pomišljamo čak i na sakupljanje potpisa za smenu sadašnjeg predsednika Valjevske opštine, mada bi to ponajpre trebalo da urade političke stranke koje su sada u opoziciji. Uostalom, i dr Tomić se svojevremeno za svoja nekadašnja politička ubeđenja borio na sličan način.