prva strana

Petak, 20. Septembar 2019.

Revija KOLUBARA - Oktobar 2006 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

prošlost

mediji

kalendar

pisma

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Istrajni u nagovaranju na ostavku

Redakcija

Doista najstarijiNaša pretpostavka, iznesena u prošlom broju Revije, da je dr Jovan Tomić (rođen 26. maja 1938. godine) verovatno najstariji opštinski predsednik u Srbiji – sasvim je osnovana. To smo u međuvremenu ustanovili prelistavajući knjigu „Direktorijum lokalnih samouprava u Srbiji” koju je pre godinu dana objavio CeSID (Centar za slobodne izbore i demokratiju).

Petorica najstarijih predsednika opština, ali ipak mlađih od dr Tomića, su: Dušan Vujčić u Požarevcu (1941), Živorad Smiljanić u Apatinu (1942), Blagoje Bogdanović u Kovinu (1943), Momir Dunić u Novoj Crnji (1943) i dr Miroljub Jovanović u Babušnici (1944).

Dvojica najmlađih – Miroslav Đorđević predsednik opštine Niš – Palilula (rođen 1975. godine) i Goran Ješić, predsednik u Inđiji (1974).

U rubrici „zanimanje” jedino je uz ime valjevskog predsednika upisano „penzioner”. U tom pogledu donedavno mu je bio blizak Aleksandar Đukičin, penzioner i predsednik opštine u Novom Bečeju (rođen 1940), ali su ga njegovi birači smenili.