| Januar 2009

Bora Vujić

Zdravko Ranković

Bora Vujić

Bora Vujić

Valjevo je 8. decembra ostalo bez Borislava Bore Vujića, koji je višestruko zavredeo da među sugrađanima dugo bude pamćen.

Stekavši za svoje vreme solidno ekonomsko obrazovanje službovao je u tržišnoj inspekciji Valjevskog sreza, bio sekretar Trgovinske komore u Valjevu, direktorovao u Trgovinskom preduzeću „Kolubara” i u svim tim poslovima postizao visoke rezultate.

Naročito dubok trag ostavio je stvaralački se interesujući za prošlost Valjeva i za sudbine nekadašnjih Valjevaca ali i svojih savremenika. Kad bi se njegovi publikovani radovi o tome sabrali u knjige, nastala bi edicija impresivnog obima. Dakako – i trajnog značaja.

Vujić je rođen u Obrenovcu, 5. novembra 1924. godine, gde mu se u to vreme otac bavio trgovinom. Školovao se u Valjevu i Beogradu.

Izdavačko društvo „Kolubara” je od svog nastanka imalo u Bori Vujiću dragocenog saradnika i prijatelja. Njegovi zanimljivi i aktuelni prilozi, objavljivani u našim izdanjima, privlačili su mnogu pažnju. Razlog više da ga se često i rado sećamo.

Komentari

Bora Vujić | 2.09.2009 u 12:13

Upišite svoj komentar