NAZAD NA PRVU STRANU

Open Minded Fest

U Valjevu će se od 24. do 26. juna održati prvi Open Minded Fest (Festval otvorenog uma) koji organizuje grupa entuzijasta u cilju borbe protiv kiča, a zarad povratka, kako su naveli, pravih vrednosti među mlađe naraštaje.

Festival će biti na Vidraku, gde je i spomenik Stevanu Filipoviću. O simbolici mesta jedan od idejnih tvoraca i organitatora, Vuk Stamenković je za PC Press rekao:

“Stevan Filipović živeo je kratko, samo 26 godina, ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija njegovog vešanja, na trgu u Valjevu, sa stisnutim pesnicama visoko podignutim u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika, učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Uveličana je do “prirodne veličine” od tek 160 centimetara, koliko je Filipović bio visok. Tagline festivala je “Freedom is you!””

NAZAD NA VRH

Nema komentara na “Open Minded Fest”

Ostavite komentar