Projekat Valjevo u štampi 1914 u Srbiji i svetu

Kolubarin upitnik: Ivan Teofilović

piše Revija Kolubara 2.06.2020 * 1 komentar
(foto: Petar Marković)

Rođen 1977.god. u Valjevu. Diplomirao klarinet na “Fakultetu Muzičke Umetnosti” u Beogradu. Trenutno zaposlen u M.Š. “Božidar Trudić” u Smederevskoj Palanci na mestu profesora klarineta i saksofona. Član sastava “Naked” , “Samostalni Referenti” i “TiM Group”. Član umetničkog saveta Valjevo Jazz Fest-a.

Dalje

Pesnikovom rukom pisano

piše Revija Kolubara 20.05.2020
(foto: Kupindo)

Valjevska štamparija ustanovila je pre četiri decenije, 1980. godine, ediciju „Pesnikovom rukom pisano“ 

Dalje

Džez revolucija

piše Revija Kolubara 14.05.2020
Valjevo Jazz Fest 2019
Valjevo Jazz Fest 2019

Nakon odluke valjevskih vlasti da se Valjevski džez festival 2020. godine ne održi, što je izazvalo ogorčenje mnogih građana vezanih za ovu prestižnu umetničku manifestaciju, i nakon saopštenja preko Facebook stranice festivala i u medijima Saveta Valjevskog džez festa koji je naglasio da će se festival svakako održati, članovima Saveta onemogućen je pristup stranici festivala.

Dalje

Lečenje poezijom

piše Revija Kolubara 12.05.2020

Za nama je težak period. Onaj pred nama neizvestan je na razne načine: zdravstveno, ekonomski, politički, socijalno. Uz sunce i majsku rakoš prirode, dodajmo zrno poezije pesnika našeg kraja Petra Pajića kao sidro u smutnim vremenima.

Dalje

Kolubarin upitnik: Filip Šulović

piše Revija Kolubara 4.05.2020

Rođen 1989. godine u Valjevu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 2014. godine. Radi u Osnovnom sudu u Valjevu kao stručni saradnik. Planinski vodič, maratonac i putnik. Leti je na biciklu, zimi skija, a tokom cele godine trči i vere se po planinama od Alpa do Kavkaza.

Dalje

Pijaca, prodavnice, koncerti i žurke – na internetu

piše Larisa Ranković 12.04.2020
Dejan Đerić Đenka
Dejan Đerić Đenka

Od uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa u Srbiji zbog aktuelnog korona virusa, veliki deo naših života preselio se na Internet. U medijima se već pojavio i izraz ’prisilna digitalizacija u Srbiji’.

Dalje

Viziri za zdravstvene radnike

piše Revija Kolubara 31.03.2020

U vreme aktuelne pandemije korona virusa, zaštita medicinskih radnika je prioritet – kako za njih, koji su u ovoj situaciji najizloženiji, tako i za građane kojima je njihova pomoć potebna. Uslov za to je da medicinsko osoblje ostane zdravo.

Dalje