Projekat Valjevo u štampi 1914 u Srbiji i svetu

O finansiranju medija

piše Larisa Ranković, Ljuba Ranković 4.04.2019
(foto: Pixabay)

Građane koji vrednuju sve što su Kolubarske uradile za sve nas od 2014. godine pozivamo da na koji god način mogu pomognu ovoj maloj i hrabroj redakciji. 

Dalje

Nekako s proleća, nekakva proleća

piše Jasmina Bobovac 2.04.2019

Nekako s proleća čekamo da dođe proleće. Čini mi se da je nekada dolazilo onako samo od sebe, bez čekanja. I mirisalo na jedan nepravedno zaboravljen cvet.

Dalje

Kolubarin upitnik: Nataša Kristić

piše Revija Kolubara 28.03.2019

Profesorka predmeta iz oblasti istorije umetnosti, likovne kulture i istorije civilizacije u Valjevskoj gimnaziji, rukovodilac foto sekcije, organizuje i vodi javne tribine iz oblasti istorije umetnosti i kuture, organizuje školske izložbe. Na ovogodišnjem beogradskom sajmu obrazovanja EDUfair dodeljena joj je nagrada Omiljeni profesor Srbije.

Dalje

In Memoriam: Ljubomir Mihailović - Ljuba Pače (1950-2019)

piše Revija Kolubara 27.03.2019

Ljuba je bio profesor ruskog jezika, sportista, muzičar i pisac. I prijatelj Kolubare. U znak sećanja na njega, objavljujemo tekst Branka Pirgića “Slučaj Ljube Pačeta”napisan povodom promocije Ljubine knjige pesama u Beogradu.

Dalje

Valjevke i oficiri

piše Revija Kolubara 20.03.2019

Valjevo je krajem 19. i početkom 20. veka bilo 'avokatski grad', a za oficira mladoženju izabranica iz advokatske kuće bila je izuzetno dobra, ako ne i najbolja 'prilika'.

Dalje

Kolubarin upitnik: Dušica Rajevac

piše Revija Kolubara 4.03.2019

Rođena u Valjevu 1971. godine. Završila Valjevsku gimnaziju, a potom studije germanistike na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Predaje nemački jezik u Tehničkoj školi i u O.Š. „Nada Purić“. Pored dugogodišnje saradnje sa Društvom „Prijateljstvo sa Valjevom“ iz Pfafenhofena, ostvarila odličnu saradnju sa Gete institutom i Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda

Dalje