Projekat Valjevo u štampi 1914 u Srbiji i svetu

Maljen

piše Marko Tanasković 12.07.2017
(foto: Marko Tanasković)

Jedan od bisera u lancu valjevskih planina - Maljen, u serijalu fotografija nastalih pre desetak godina, tokom Povlen relija.  

Dalje

Valjevske kafane pod okupacijom

piše Revija Kolubara 3.07.2017

U vreme austrougarske okupacije tokom Prvog svetskog rata, mnoge tadašnje valjevske kafane morale su da promene imena, u skladu sa zahtevima tadanjih vlasti. Svakako ne najdramatičniji, ali i ovo je deo istorije Valjeva.

Dalje

Zarobljen

piše Marko Tanasković 25.06.2017

CC

Fotografija nastala na Medvedniku u toku foto izleta u organizaciji Foto kluba Valjevo i Foto saveza Srbije, 2009. godine.

Dalje

Priče se valjevske kaldrme (III deo)

piše Branko Vićentijević 21.06.2017

U gimnazijskim danima imali smo školski orkestar "Plavi dečaci" (ime od obaveznih, teget plavih školskih bluza) u kojem su bili Voja (saksofon i klarinet), njegov brat Dule (truba), Cale (harmonika), Šobot (bubnjevi), Maksa (kontrabas) i, kao pojačanje, Vojkan Điniđić (gitara). Za nju nije bilo pojačala, pa smo iz zbornice uzimali stari dobri "filipsov" drevni radio-aparat.

Dalje

Kolubarin upitnik: Katarina Jovičić

piše Revija Kolubara 19.06.2017

Katarina Jovičić, rođena u Valjevu, 1982, diplomirala Numeričku matematiku i optimizaciju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Radi u LLoyds Bank Group u Berlinu kao Lead IT Analyst.

Dalje

Priče se valjevske kaldrme (II deo)

piše Branko Vićentijević 16.06.2017 * 2 komentara

Ponet željom da kažem što više, idući možda i u nebitne detalje, u prvom tekstu o svom odrastanju u Valjevu izostavio sam biva ono najvažnije - atmosferu i brojne drugare iz tog vremena. Ajde da ispravimo...

Dalje

Kolubarin upitnik: Marko Tanasković

piše Revija Kolubara 14.06.2017

Marko Tanasković, rođen 1986 u Valjevu. završio Valjevsku gimnaziju. Osnovne studije završio na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a potom master i doktorske studije na ETH u Cirihu. Nekoliko godina radio u sektorima za inovaciju švajcarskih firmi ABB i Maxon Motors. Posle sedam godina života i rada u Švajcarskoj vratio se u Srbiju i sada živi u Beogradu, gde radi kao docent na Univerzitetu Singidunum.

Dalje