prva strana

Sreda, 28. Jul 2021.

Revija KOLUBARA - Januar 2003 > pisma

prijava | registracija

revija

stav

prilike

prošlost

mediji

izbor

kultura

pisma

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Ljubav uvek može više od mržnje

Redakciji lista „Kolubara”, „novinarima” Branku Vićentijeviću i Željku Krstiću

Mića Janković, Vojislav Andrić

Poštovana gospodo,
Povod za ovo naše pismo i obraćanje čitaocima Revije „Kolubara” su vaši tekstovi „Oj opštinski komiteti” i „Više od igre” u kojima sa nipodaštavanjem i podsmehom govorite o našem angažmanu u muškom rukometnom klubu „Metalac” iz Valjeva.
Kao aktivni učesnici petooktobarskih događanja, ne sporeći ni u jednom trenutku njihov istorijski značaj, podsećamo vas da se u Valjevu rukomet igrao i gledao i pre 5. oktobra 2000. godine. Otuda začuđuje komentar novinara Krstića da se na rukometnim utakmicama pojavljuju Mića Janković i Vojislav Andrić. Pa zar ima išta normalnije nego da činimo ono što smo činili skoro celog svog života!? A to što gospodin Krstić o tome nije informisan, znači samo jedno: da na rukometne utakmice nikada pre 5. oktobra nije ni dolazio. (A gde je za to vreme stajao ili sedeo to samo on zna).

Većina nekadašnjih juniora sada su prvotimci RK Metalac (Foto: Ljuba Rankovic)

A da jeste znao bi da smo obojica, to s ponosom ističemo, već preko 40 godina aktivni u valjevskom rukometu (Mića Janković je u klubu od 1960, a Vojislav Andrić od 1967. godine, uključujući zanemarljive pauze). U tom periodu Mića Janković je 12 godina bio igrač, odmah potom i trener (skoro 10 godina), a u protekloj deceniji predsednik Upravnog odbora kluba i direktor klupske Škole rukometa koja je poslednjih godina ponos našeg grada. Vojislav Andrić je punih 16 sezona nosio crveni dres (od toga osam godina i kapitensku traku), a po završetku sportske karijere bio generalni sekretar i predsednik Skupštine kluba (u teškim prvoligaškim vremenima od 1992. do 1994. i još težim ekonomskim vremenima 1994-1996. godine). Klupska istorija će nas sigurno zabeležiti kao igračke perjanice Kluba u jednom periodu, igrače koji verovatno spadaju u pet najuspešnijih strelaca i deset igrača sa najvećim brojem nastupa za „Metalac” i ljude koji su svojim ponašanjem na terenu i van njega imponovali i nikada nisu obrukali svoj klub. U poslednjih nekoliko godina obavljali smo i značajne funkcije u rukometnim i sportskim forumima Srbije i Jugoslavije (Mića Janković je trenutno delegat u Skupštini RS Srbije, a Vojislav Andrić je dve godine bio predsednik Skupštine RS Jugoslavije, kasnije savezni ministar sporta i savezni sekretar za sport i omladinu).