prva strana

Četvrtak, 28. Mart 2024.

Revija KOLUBARA - Februar 2006 > ljudi

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

pisma

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Dr Iliji Tripkoviću uručeno priznanje „Valjevac - ličnost 2004”

Na svečanosti u „Grand hotelu” obeleženo i 10 godina IP „Kolubara”

Obrada teksta je redakcijska

  U prepunoj sali „Grand hotela”, 16. januara, upriličena je svečanost na kojoj je prim. dr Iliji Tripkoviću, „Valjevcu – ličnosti 2004”, uručeno to tradicionalno priznanje IP „Kolubara”. Dr Tripkoviću je plaketu sa likom Ljubomira P. Nenadovića, rad akademskog vajara Milovana Blažića, uručio dobitnik tog priznanja za 2003. godinu, Aleksandar Mitrović, pred mnogobrojnim gostima iz Beograda, Uba, Lajkovca, Mionice i Valjeva.

Ilija Tripković i Aleksandar Mitrović

Ilija Tripković i Aleksandar Mitrović (Foto: Ljuba Ranković)

Među njima su bili i književnik Radovan Beli Marković, privrednici Miroslav Stefanović i Dragan Đurđević, predsednik Lajkovačke opštine Vladan Čolović, upravnica Matične biblioteke Zorica Milinković, doskorašnji i sadašnji direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić i Radiša Kovačević, prota Stojadin Pavlović, načelnici pojedinih službi Valjevske bolnice...

Hirurg dr Ilija Tripković (1959) školovao se u rodnom gradu i Beogradu, gde je Medicinski fakultet završio 1985, specijalista je postao 1992, a zvanje primarijusa stekao je 1999. godine. Osnivač je i predsednik Fondacije za razvoj hirurgije „Dr Jovan Mijušković”, odbornik SO Valjevo u dva mandata od 2000, član je Rotari kluba Valjevo.