| April 2008

Za Evropu nema rupe

Radoš Glišić

Kada tehnički zastareli Premijer saopšti jasnije nego ikada do sada, baš u obraćanju naciji, i baš 24. marta 2008. – Evropa NIKAD, prosto je neverovatno da to ostane gotovo bez ikakvog odjeka u takozvanoj srpskoj javnosti.

Ne verujem da su svi poverovali u hipotetičku pretpostavku obično dobro obaveštenog kolumniste Dragoljuba Žarkovića da će se 12. maja steći uslovi da Koštunica dobije nacionalnu penziju.

Ako se svemu doda i usputna opservacija brata Velje (koji je sam sebe proglasio za „malog Đokicu”) – kad mi stignemo u EU, nje verovatno više neće ni biti, postaje jasno da narodnjacima nije ostala više ni jedna rupa na svirali (čitaj tikva u koju duvaju), jer deveta je popunjena još 2000.

Sećate li se kiselog osmeha svojevremeno kad su Slovenci lansirali parolu – Evropa zdaj (sad)! Zdaj oni predsedavaju Evropskom unijom.

Da budem precizan, Koštunica nije rekao „nikad”, ali je rekao – za mnogo, mnogo godina. Iskustvo nam govori da u njegovom numeričkom sistemu – to znači vekove.

Zato predlažem da 11. maja aktiviramo parolu – Evropa sad (zdaj), a njemu želimo da „mnogo, mnogo” godina prima nacionalnu penziju.

Komentari

Za Evropu nema rupe | 30.12.2011 u 09:35

Upišite svoj komentar