| April 2008

Podmlađivanje istraživača

Redakcija

Sedamnaestogodišnji Andrija Marjanović, učenik Tehničke škole, preuzeo je od Davida Maksimovića (apsolvent arhitekture, rođen 1982) predsednikovanje u Društvu istraživača „Vladimir Mandić Manda”. Po godinama Marjanoviću su, u većini, bliski i ostali iz novizabrane uprave istraživačke organizacije.

Ta promena učinjena je na godišnjoj (redovnoj) skupštini Društva, održanoj u Gimnaziji 29. marta. Predstavnici svih grupa podneli su tada izveštaje o njihovom prošlogodišnjem radu i ponudili programe predstojećih aktivnosti. Ipak je u središtu pažnje bila njihova nova kuća u koju će se valjevski istraživači useliti već na jeseni. Punu pažnju je privuklo i izlaganje o koncepciji proslave 40. godišnjice Društva koja će se napuniti 16. februara 2009.

Ispunjeni zbog svega toga izvesnom gordošću, bez zanovetanja su se saglašavali sa predloženim odlukama, planovima i projektima, radovali se stečenim priznanjima i hitali na zabavnije deonice tog svog saborovanja koje je krunisano istraživačkom žurkom u jednom od valjevskih kafića.

Najkrupnije društveno priznanje za lanjski rad u Društvu pripalo je, inače, Milici Anđelić, doskorašnjem sekretaru. Pohvalnice su uručene: Ivanu Rankoviću i Jovanu Jovanoviću iz Speleološke grupe, Predragu Milovanoviću i Stefanu Kneževiću iz Astronomske grupe, Iliji Milovanoviću i Stefanu Kneževiću iz Podmlatka, Matiji Tripkoviću i Dušanu Pantiću iz Grupe za ishranu u prirodi. Među dobitnicima zahvalnica za saradnju našlo se i nekoliko sličnih organizacija iz Slovenije.

Delegacija Društva položila je venac na spomenik Vladimiru Mandiću Mandi, mladiću čiji su oni sledbenici.

Upišite svoj komentar