| April 2011

Gradski trg Zorana ĐinđićaJavno pismo gradonačelniku Valjeva Zoranu Jakovljeviću

Uredništvo Revije „Kolubara”

Dr Zoran Đinđić

Dr Zoran Đinđić

Predlažemo Vam da, u skladu sa svojim gradonačelničkim ovlašćenjima i dužnostima, učinite sve što je potrebno da sadašnji Gradski trg u Valjevu ponese novo i lepo ime. Uz to podsticajno ime, i obavezujuće.

Ime – Zorana Đinđića.

Sigurni smo da se o Zoranu Đinđiću mnogo zna i da, kako vreme prolazi, biva sve jasnije šta je on značio za našu zemlju i naš narod.

Uzdamo se i da je svest o Đinđićevoj istorijskoj i prekretničkoj ulozi u najnovijoj istoriji Srbije bliska i većini Valjevaca.

Prilika je da se na odgovarajućem mestu odgovarajuća odluka o tome donese još ovoga proleća, u vreme kad se temeljno preuređuje središte Valjeva uključujući i preuređenje Trga.

Novo, Đinđićevo ime za središnji valjevski trg moglo bi da predstavlja i nagoveštaj (još bolje: početak) novog svakolikog uzleta Valjeva.

Zalažući se za tu promenu, verujući uz to da i u Vama, gradonačeniče Jakovljeviću, imamo istomišljenika, podsećamo da već postoji Đinđićev bulevar u Beogradu, postoji Đinđićeva ulica u Kragujevcu, u Zrenjaninu je trg a od ovoga marta i trg u Pančevu...

Komentari

Gradski trg Zorana Đinđića | 8.04.2011 u 15:40

Podrzavam ideju imenovanja trga gradskog trga u ime Zorana Djindjica.<br /> Pozdrav svim Valjevcima iz Kazakstana,juznokazakstanske oblasti,grada Saragasa

Miroslav Petrovic | 8.04.2011 u 15:40

Ja sam za to da se vrati ime Trg Marsala Tita.

Vladimir | 11.04.2011 u 21:49

Било би корисно да ваљевци исправе невиђену бруку са једним натписом. Наиме, на железничком мосту код Елинда, на Градцу, стоји ћирилично слово Л написано натрашке. Ипак је наш говор узет за књижевни у српском језику, те је, непримерено да такав натпис стоји тамо где га скоро сваки посетилац Ваљева види. То је много паметније него ли, име човека, са крајње контрадикторном прошлошћу, неприродно, постављати на трг у Ваљеву са којим он и није имао неке везе. Шта је то он, молим вас, урадио за Ваљево? Колико је наше деце упослио? Ваљевци памет у шаке, маните се ћорава и бескорисна посла.

Тома Танасковић | 18.04.2011 u 12:37

Upišite svoj komentar