| Decembar 2009

Odgovorna politika

Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”

DS mladoženja i SPS mlada

DS mladoženja i SPS mlada

U Valjevu živo bili svi SPS poslanici, bila Svadba veka, Srbica u Grandu, Duhovnik u Gimnaziji, a u Belom gradu, na Koncertu kod Palme, lično i personalno predsednik Republike.

Najznačajniji, najdalekosežniji, najdalekometniji, i tako dalje događaj proteklog meseca bila je poseta kompletnog Poslaničkog kluba socijalista u Republičkoj skupštini Valjevu. Treba li reći, Valjevo je bilo prva stanica socijalističke misije vaskolike pomoći lokalnim sredinama. Dakle, jedna od sala zgrade Tzv. Gradske uprave, svi poslanici SPS-a se rasporedili i seli, i domaći socijalisti isto i samo tako se rasporedili i seli. Prvo Onaj Mile Ilić iz Niš u telefon rek’o, U Valjevu smo svi, da bi prvi domaćin, SPS Stanko Terzić, koji obnaša mesto zamenika gradonačelnika, kako ume, i na ti’ 78 obrtaja, obnarodov’o da je u toku Živa politička aktivnost između Valjeva i SPS poslanika, te da će SPS poslanici Sve učiniti da podrže Sve razvojne projekte.

Ali ‘ajde se malo vratimo na ono da su se Svi rasporedili i seli, ko seo ko se rasporedio: pa svi SPS poslanici, Pomenuti Mile, pa sve do šefa Poslaničkog kluba Onog Branka Ružića i Valjevačkog poslanika Đorđa Milićevića. A od domaći’ Drugova i Drugarica, Drug Miša Srećković, Drugarica što SPS Načelnica Gradske uprave, Jedan Drug što Direktor, Jedna što Sekretarica, više komada što obezbeđenje, i sve tako redom do Onog SPS Poćute i do toga da se novinaru projavilo da Sve to mora da je neki Krizni štab i da mora biti da NATO jopet napada. Ali jok, to bio Aktuelni trenutak Opšteg razvoja i te Demokratije. Šef poslanika Ružić sve naglasio da će svi oni Krucijalno podržati Sve projekte i Sve inicijative, jerbo su njima i jelte Svi građani isti, i jerbo oni i jelte Nemaju manir da obećavaju ono što ne mogu ostvariti.

Ondak se javio Onaj što obnaša funkciju Zamenika gradonačelnika i na ti’ 78 obrtaja objavio da što se tiče te priče i akcije oko smanjenja administracije u lokalnim samoupravama Valjevo nema brine, u Valjevu nema viška, čak ima prostora za još zapošljavanja, jerbo se, kako rek’o, vodila Odgovorna politika. Mesto da se podseti na tu Odgovornost, na to da su socijalisti u leto 2000, baš pred odlazak sa vlasti u opštinu zaposlili samo Pedeset svojije drugova i drugarica. Mesto i da se podseti na radnu biografiju druga Stanka, u vreme One i Konstrukrivne politike bio Načelnik okruga, ondak, kad socijalisti zglajznuli, Odgovorno radio u taj Trezor, Upravu prihoda, i tako to, kad se socijlisti malo kovarnuli, Odgovorno post’o direktor Doma kulture, a kad se načisto kovarnuli Sami Zamenik Gradonačelnika. I sve to Odgovorno i na 78 Blabla obrtaja  stig’o i postizava. Mesto da se veli da su i demokrate, novosrbijanci, G 17 i ostali SPO i Ini eksperti zapošljavali Svoje, ali da su to činili tako Odgovrno da ima mesta za Još Odgovornog lezi lebu da te jedem zapošljavanja.

Tako bilo s otim stvarima, ali da se doda da su SPS poslanici, pre nego što su jeli leba, otvorili Kancelariju za Svog narodnog poslnika i Valjevčanina Đorđa Milićevića. Tu će Valjevčanin Đorđe prima Sve Valjevce, i Svima pomogne u dalji razvoj i participiranje u Ovu demokratiju. Prvu priliku pomogne na licu mesta Valjevčanin Đorđe im’o već sutradan i na Mitrovdan. Kako ti mediji, posle veliko istraživanje i napor, javili, bila svadba veka, Uzeli se član Demokratske stranke Slobodan Pavlović i SPS žensko Slavica Terzić. U te novine bila slika SPS mlade i DS mladoženje, bilo da mlada direktor Gradske televizije, da Mladoženja direktor Gradske čistoće, da su se Mlada i Mladoženja ugledali i zagledali na sednicama Gradskog veća, da to učvršćuje Koaliciju, i da u svatovi, ka’no prvi, bili SPS poslanik i Valjevčanin Đorđe, i Onaj DS direktor Željeznica Srbije i jašta nego Valjevčanin Mića. Mašala i Eto, Odgovorna politika zapošljavanja dovela je do srećnog međupartijskog braka, da Slobodan nije trejdovan iz SPO i kao DS kadar zadrž’o direktorsko mesto, da Slavica sa brzometnu Megatrend diplomu, na konkursu na koji Jedino Njena Brzometna diploma ispunili sve uslove, nije postala direktor Televizije, kako bi se bez te funkcije i uopšte Sreli i Zagledali na sednicama Gradskog veća. Zato se Odgovorno može reći da Ovo samo početak srećnog i međupartijskog uparivanja, jerbo u Gradskoj upravi Jošte Ima Mesta, te da će ova činjenica bude golem i veliki izborni adut onima koji samo tako participiraju u ovaj Sveopšti razvoj i Sveopštu demokratiju, recimo, ko Ispravno glasa, počasni gost na budućim svadbama.

Šta bilo jošte i samo tako u historijskom Valjevu, bilo da bila tribina, predavanje, u samome hotelu Grand. Tu je drug Radojica Radošević, neprikosnoveni predsednik podružnice Serbone, koja izučava najstariju istoriju Srba, i neprikosnoveni lider jošte nekoliko takovih grande patriotskih udruženja, organizov’o još jedno podučavanje da smo Takvi kakvi smo Najstariji na svetu. Ko u sličnim prilikama, glavni i jedini predavači bili taj dr Jovan I Deretić, i taj mr atomske fizike Dragoljub Antić, obojica i inače netom članovi carske i Ruske akademije nauka. Ovaj puta, i ovaj puta pred punom salom, ovaj puta Granda, nakon što su ranije objavili da su Srbi narod najstariji, i da je sami Napoleon bio Srbin, nadodali knjigu Srbica u kojoj su apsolutno i svojim dokazima patentirali da je srpski jezik preteča svih jezika, pa i jevrejskog, aramejskog, kojim govorio sami Isus, i samog i kineskog jezika. Deretić je akademski poenir’o da danas svi govore srpski iako to ne znaju, a Radojica dod’o da svi prisutni i ostali treba budu počastvovani što imaju takve Ljude i takvu Srbicu, i još dod’o da je Ovom dokazima ‘iljadu i preko posto dokazana ona i naša izreka Govori srpski da te ceo svet razume.

I u tu Gimnaziju bila puna i najpunija Svečana sala, koja se i sama dala u Veliko i Ovovremeno edukovanje pastve. Na tribini koju organizira Kancelarija za veronauku Crkvene opštine Valjevo, a sa temom Vera i sport, predavač bio, ovim redom, protojerej Vojislav Bilbija, paroh roterdamski i haški, ikonopisac, vajar, pojac, stomatolog, majstor karatea i duhovnik haških optuženika. Glavna vest, ipak, pripada Belom gradu, tamo je Centar. Na Izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije u prepunom Sava centru, kako je Onaj Palma, nazv’o Koncert na kome nije pevala Seka Aleksić, pred 4000 ljudi koje Palma doveo u autobusi, ‘rana plus voda, plus pauza za malu nuždu, Svima se obratili predsednik Tadić, Prvi potpredsednik Vlade Dačić, potpredsednik Vlade Krkobabić, i tri strana ambasadora. A i Palma rek’o Šta Ima.

Komentari

Odgovorna politika | 3.03.2012 u 21:29

Srećan i dugovečan brak mladenaca, a time i čvršća koalicija! Građani biće Vam čistije Valjevo, jer direktor nije više momak, a biće i bolja informisanost u gradu jer mlada je konačno udajom sada ozbiljna dama.

JOCA | 3.03.2012 u 21:29

Upišite svoj komentar