| Decembar 2010

Čestitke

Redakcija Revije Kolubara

Pred izlazak ovoga broja Revije stigao nam je niz čestitki sa raznih strana.

Donosime neke od njih.

 

Dostojno jest...

Emilija i Radovan Beli Marković

 

Srdačne čestitke za izlazak 200. broja Revije „Kolubara” uz sve pohvale uredniku Zdravku Rankoviću za njegovu izuzetnu srčanost, izdržljivost i posvećenost u ovako obilnom, ozbiljnom i složenom radu. Posebne pohvale za sve knjige koje su do sada izdate. Kako je samo blistavo urađena knjiga „Pozorište u Valjevu 1860-2010”.

Naravno, sve čestitke i pohvale celom celom timu za ovako uspešno izdavaštvo u Valjevu. Bravo, bravo, bravo!

S poštovanjem, uz pozdrav

Milena Krstajić, koja čita sve, od korica do korica 

 

Čestitka Izdavačkom društvu „Kolubara”, odnosno njenom poletarcu Reviji „Kolubara”, za ovih dve stotine izlaženja a uvek na vreme, bez kašnjenja i izostajanja. Sam ovaj fakat urednosti i neposustajanja je od prvorazrednog civilizacijskog i kulturnog značaja! Da je bila i prazna, čestitke bi zaslužila! A pogotovu sa našim navikama, da mnogo lakše, i brzopleto i slavljenički, započinjemo pa brzo posustajemo, i dižemo ruke od naše gradnje i pre nego li što smo je i pod krov stavili. A onda evo ove „Kolubare” da se vidi kako se može i u vrlo nepovoljnim uslovima, kada se zna šta se hoće i kada se to čini ekonomično i racionalno. A ona je od prvoga broja kao košnica puna, živo sabiralište svakojakih fakata kojima se život u ovoj sredini živi i opstaje, jedna mozaična zavičajna istorija, bez koje nema ni one velike, epohalne, što je u ovo naše vreme, najzad, očigledno i legitimno.

Ova Revija je kao matica i svim drugim edicijama „Kolubare” koje su se ovde začinjale, prozivale, rojile, da bi se osamostalile jednoga dana kao što su godišnji Kalendar, Biografski leksikon, edicija letopisa pojedinih sela, niz dokumentarnih monografija – pojedinih ustanova, organizacija, staleža, sintetičnih.

Sve je to jedna složna familija, ali ne treba zaboraviti da u tu familiju spadaju i desetine pametnih i čestitih saradnika, naročito u ovoj Reviji sa kojom su mnogi od njenog prvoga dana do danas. Svaka im čast!

Milenko Radović

 

Poštovanom uredništvu Revije „Kolubara” najsrdačnije čestitam izdanje jubilarnog 200. broja izražavajući vam i divljenje i priznanje na istrajnom i samopožrtvovanom radu za sve proteklo vreme. Ne znam u koje sve zemlje ide „Kolubara” ali nas u Americi je čvrstim nitima vezala i za Valjevo i za voljenu rodnu grudu. Kad god primim Reviju, osećam kao da me Valjevo pohodi i da mi prenosi i žubor Kolubare i povetarac sa Valjevskih planina pa se osećam i srećnim i radosnim.

Želim vam da još dugo istrajete u vašem i književnom i rodoljubivom radu i da se Revija nikada ne ugasi pozdravljajući vas iz sveg srca sa – Živeli, na mnogaja ljeta! 

Odani vam zemljak Bora M. Karapandžić, književnik

 

Čestitam 200-ti broj uz najlepše želje za bolju i srećniju budućnost. 

Milorad Radojčić

 

Čestitam jubilej, i pozdravljam vas

Đurić iz Lajkovca

Komentari

Čestitke | 23.07.2012 u 06:38

Upišite svoj komentar