| Januar 2009

Vigor MajićLičnost 2008. u Srbiji prema izboru nedeljnika "Vreme"

"Vreme"

Rukovodeći se samo jednim kriterijumom – pozitivnim doprinosom unapređenju društvenih institucija – uredništvo nedeljnika „Vreme” je za ličnost 2008. godine jednoglasno izabralo Vigora Majića. Pre više od četvrt veka počela je s radom Istraživačka stanica Petnica, jedinstvena naučna i obrazovna institucija u svetu s kojom je ime Vigora Majića sad već neraskidivo povezano.

Ovo priznanje redakcije prethodnih godina dobili su Božidar Đelić, ministar finasija u Vladi Srbije (2001), Mlađan Dinkić, guverner Narodne banke Jugoslavije (2002), Ljiljana Raičević, izvršni direktor Sigurne ženske kuće u Podgorici (2003), Rasim Ljajić, ministar za ljudska i manjinska prava u Ministarskom savetu državne zajednice Srbije i Crne Gore (2004), Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine (2005), Zdravko Ponoš, načelnik Generalštaba Vojske Srbije (2006), i Sonja Liht predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost (2007).

Širi tekst o kriterijumima i razlozima za opredeljenje kolegijuma „Vremena” biće objavljen u sledećem broju „Vremena”, 15. januara 2009. kao i razgovor sa Vigorom Majićem.

Upišite svoj komentar