| Jun 2012

Uzlet u elituUspeh lajkovačkih odbojkašica

Redakcija Revije Kolubara

OK "Železničar" Lajkovac

OK "Železničar" Lajkovac (Foto: Ljuba Ranković)

Najznatniji sportski domet u Valjevskom kraju ovog proleća je postigla skupina odbojkašica iz Lajkovca, združenih u Ženskom odbojkaškom klubu „Železničar“ što je nastao pre nepune četiri godine. Dovoljno ipak da se protutnji do najvišeg mogućeg takmičarskog ranga u ovoj državi – ženske odbojkaške Superlige.

Njihova imena su: Aleksandra Lečić, Nevena Veljković, Ivana Lazarević, Ivana Rebić, Bojana Stojković, Una Ranđić, Dragana Draksimović, Nina Škarić, Ivana Tufegdžić, Aleksandra Knežević, Ana Lazić, Mia Vulović, Marina Petrović.

Uspeh je proslavljen revijalnom utakmicom sa „Crvenom zvezdom“, uz uručenje pobedničkog pehara. Činilo se da u tom slavlju, na razne načine, učestvuje čitava lajkovačka varoš.

Uz mlade (ili i premlade) sportistkinje i njihovog trenera Dragojla Terzića presudan podsticaj takvom uzletu pružao je, ne samo u organizacionom i materijalnom pogledu, predsednik Kluba Živorad Lazarević. Takve potpore će, sasvim sigurno, bivati i u takmičarskim iskušenjima koja plavuše iz lajkovačkog „Železničara“ tek očekuju.

ŽOK „Železničar“ ima, inače, u svojim selekcijama, različitog uzrasta i iskustva, preko 60 članica. Sa najmlađima radi Marko Radosavljević. 

Najveći sadašnji klubski problem je nezavršena sportska hala. Do jeseni i novih prvenstvenih utakmica i ta manjkavost će, sva je prilika, biti otklonjena. A dotle – utakmice su u dvorani lajkovačke Srednje škole.

Upišite svoj komentar