| Mart 2008

Valjevska izložba u Šapcu

Ljiljana Ljiljak

Siniša Jovanović: Crkva

Siniša Jovanović: Crkva

U galeriji Kulturnog centra Šabac poslednjeg dana februara otvorena je godišnja izložba fotografija Foto kino kluba Valjevo.

Klub se predstavlja sa najuspešnijim ostvarenjima svojih članova sa kojima su nastupali tokom protekle godine na brojnim izložbama u zemlji i svetu osvajajući priznanja i nagrade. Valjevski klub zato je proglašen za najbolji u Srbiji a kako je najavio Miroslav Jeremić, predsednik Kluba na otvaranju izložbe, takvo priznanje osvojiće i za ovu godinu.

Svaki od 27 autora predstavljen je svojim najboljim delima: Z. Plamenac, M. Jeremić, B. Đinić, V. Tanasković, D. Damjanović, B. Matić, V. Lozić, D. Tanasković, B. Stanković, B. Dinčić, A. Jovanović, F. Tanasković, M. Tanasković, M. Marković, M. Tanasković, K. Plećić, D. Krunić, A Jakovljević, M. Nedeljković, N. Zdravković, D. Jovanović, S. Jovanović, Z. Pantović, D. Jović, P. Miloradović, A. Milivojević i D. Obradović.

Mala galerija Kulturnog centra u Gospodar Jevremovoj ulici koju su Šapčani uredili i pretvorili u pešačku zonu, pokazala se kao pravo mesto za ovu reprezentativnu klubsku izožbu fotografije. Šabac nema Foto klub – rekla nam je kustos Kulturnog centra Sonja Petrović, a u njihovom gradu koji ima čak tri galerije nisu česte ni izložbe vrhunskih dometa tako popularne i svugde prisutne fotografije. Valjevskim fotografima posebna satisfakcija za nastup u Šapcu je oprema galerije, pogotovu profesionalno postavljeno osvetljenje u nevelikom prostoru. Otuda su najčešći komentari valjevskih fotografa i bili, da njihov grad nema gradsku galeriju a kamo li i u iznuđenim izložbenim prostorima, koliko toliko pristojno osvetljenje!

Nakon izložbe u Šapcu, godišnja izložba Foto Kino kluba Valjevo seli se u Sremsku Mitrovicu.

Komentari

Valjevska izložba u Šapcu | 30.12.2011 u 16:19

Upišite svoj komentar