NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Vladimir Ružičić Kebac

Vladimir Ružičić Kebac
Vladimir Ružičić Kebac

Opišite Valjevo u dve reči:

Zaboravljeni grad

Valjevski specijalitet/specijalnost je...?

Specijalitet su ćevapi/roštilj kod Bore u Rosuljama,a specijalnost je neverovatna produktivnost talenata koji se dokazuju širom sveta i uvek sa ponosom pominju svoj grad Beograd!

Vidrak ili Pećina? Ili nešto treće? (Zašto?)

Mislim da je malo nezahvalno to razdvajati, jer je tokom mog detinjstva bilo apsolutno nezamislivo da se bar jednom nedeljno ne napravi čuveni krug od Vidraka preko Markove stolice, pa preko mosta,pravac na Pećinu i onda na sok u Ribolovac...Neprocenjivo.

Divčibare ili Povlen? Ili nešto treće? (Zašto?)

Divčibare, počevši od rekreativnih nastava u nižim razredima, preko skijanja sa Partizanom, košarkaskih priprema, pa čuveni hoteli Divčibare (Balkanija) i Maljen gde sam mnogo puta boravio...

Hotel Divčibare

Hotel Divčibare

U Valjevu nedovoljno obraćamo pažnju na...?

Na kulturu i kulturna zbivanja, iako se u poslednje vreme dosta toga dešava, po meni nedovoljno, i uglavnom amaterski i neprofesionalno, uz to jako slabo posećeno. Drugo, jako su nam loše ulice, ali vidim da se i na tome radi...

Najdraža valjevska ulica? Neka priča vezana za nju....?

Kompletan splet uličica u naselju Milivoja Bjelice, gde sam odrastao i ceo potez od Zbratimljenih gradova do Studenta je moj teren gde sam doživeo nezaboravno detinjstvo odakle i danas crpim veliki deo moje inspiracije...

U Valjevu mi najviše smeta...?

Iskreno, najviše mi smetaju ljudi koji se dosele u grad i svojataju Valjevo kao da su vekovima tu...

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Na svoju lepotu, geografski položaj, na sva prirodna bogatstva, na talente i ljude koji su napravili veliki uspeh i doprineli gradu...Valjevo to ne sme da zapostavi.

Bazen ili Petnica ili Gradac? Ili nešto treće? (Zašto?)

Posto sam uvek bio sportsko dete, prvo sam išao na bazen; pamtim kad se izgradio i otvorio...Dosta kasnije sam otkrio neverovatne lepote reke Gradac, tako da ni ovo ne mogu da razdvojim...

Dom vojske bi trebalo da postane...?

Treba da postane vrhunski hipermoderni kulturno-zabavni centar, sa najmodernijim bioskopom, restoranom, kafićem, klubom (bez narodnjaka) da se spoji tradicija i moderan način zivota...kombinacija vintage/modern.

Neverne bebe

Neverne bebe

Najlepša valjevska bašta je...?

Bila je malopre pomenuta bašta Doma JNA, a sada je definitivno bašta na Paviljonima odakle se vidi cela panorama grada.

Dobra vila bi Valjevu donela...?

Šta god bi donela, neko bi to uglavnom pokvario ili prodao...Možda pamet...Ma, nema dobre vile, dok se ne zavrnu rukavi ništa neće doći samo...Ceo život maštamo o dobrim vilama, ne valja to u ova vremena.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Uroš Spasojević

* * *

Vladimir Ružičić Kebac

Vladimir Ružičić Kebac

Rođen 1978. u Valjevu. Počeo da se bavi muzikom od ranog detinjstva, odrastajuci u muzički nadarenoj porodici.

Prvi nastupi 1993-1994. godine u Domu omladine u Valjevu bili su sa bendovima Syndrom i Gasa & group.

U Beograd odlazi 1997. i upisuje džez odsek muzičke škole Stanković.

Bio je član grupe Ognjen i prijatelji koja je, uz brojne festivale, imala i zapažen nastup na Olimpijadi u Atini 2004. godine. Svirao je i sa bendom Sanja Ilić i Balkanika. Od 2004. je sa Nevernim bebama.

Kao studijski bubnjar i perkusionista snima za najveća imena domaće scene, a sa iskustvom studijskog muzičara otvara sopstveni studio u Valjevu.

NAZAD NA VRH