NAZAD NA PRVU STRANU

Izložba Luke Tripkovića

Izložba crteža Luke Tripkovića biće otvorena u subotu 16. aprila u 19 časova u Centru za kulturu Valjevo.

Rođen 9. maja 1989. godine u Valjevu. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti 2014. godine, u klasi redovnog profesora Milete Prodanovića. Trenutno je student doktorskih studija na istom fakultetu.

CC

Profesor Prodanović je o njegovim crtežima zapisao: „U poodmakloj tehnološkoj eri svako posezanje manuelnim može se videti kao neka vrsta ako ne protesta, onda barem rezervisanosti u odnosu na sveopštu lakoću digitalnog, user friendly sveta. Radovi Luke Tripkovića uz takvo opredeljenje nose i naglašeno odustajanje od raznobojnog univerzuma, gotovo asketsko svođenje na grafit.... To su, dakle, konceptualni kolaži podešeni da stvore utisak starovremenskog, analognog pristupa. U tom i takvom svetu, prividno sređenom i lišenom trauma, nalaze se, međutim, koreni svih nedoumica koje razdiru naše vreme.“

CC

Govoreći prošle godine za Kolubarin upitnik Luka je rekao da mu u Valjevu najviše smeta to što „uprkos svim preduslovima da bude šarmantna evropska provincija bogatog kulturnog i istorijskog sadržaja, nezadrživo juriša ka tome da se poistoveti sa većinom balkanskih gradova i postane palanka vredna prezira.“ Ova izložba doprinos je tome da stvari, bar donekle, budu drugačije. 

NAZAD NA VRH