NAZAD NA PRVU STRANU

Valjevac u trci preko Alpa

Valjevac Vlada Panić jedan je od troje učesnika iz Srbije koji učestvuje u trci 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta, jednoj od najtežih i najdužih trka u Evropi i svetu. Osim njega, tu su i Beograđanka Marina Nikolić i Subotičanin Damir Bubić.

Na prvom izdanju ove trke koja će trajati od 3. do 9. septembra učestvovaće više od 700 trkača iz više od 50 zemalja.

4K” je trka dužine 350 kilometara, sa ukupnom visinskom razlikom od 26.500 metara, i vremenskim limitom od 155 sati. Trkači će imati zadatak da se za nešto više od šest dana popnu i spuste u visini tri Mont Everesta!

Jedna od najspektakularnijih trka na svetu povešće trkače kroz veličanstvene Alpe, ispod čuvenih najviših vrhova u dolini Aosta: Monblan, Materhorn, Monte Rosa i Gran Paradiso. Upravo je to, osim dužine trke, ono što nosi težinu trke, jer staza većim delom vodi trkače na visine preko 2.500 metara, pa sve do 3.300 metara. (nasbiro.com)

CC

Na pitanje da li mu je ovo najveći izazov do sada, Vlada Panić veče pred trku za Reviju Kolubara kaže: „Ooo, da , najveći. Do sada je bila najduža trka ’100 milja Istre’.“

Dok mi razmišljamo kako izgleda pretrčati i sto milja, a posebno 350 kilometara uz i niz Alpe, on obećava da će više pričati nakon trke, uz skromni dodatak: „Ako završim trku.“

Mi im želimo puno sreće!

NAZAD NA VRH