NAZAD NA PRVU STRANU

Medijska postignuća Valjevaca

Medijsko stvaralaštvo troje Valjevaca – u pisanoj, televizijskoj i likovnoj formi – dobilo je značajna priznanja u proteklih mesec dana.

Dizajner, scenograf i karikaturista Dušan Arsenić je dobitnik „Bronzanog Pjera“ za karikaturu "Pinokiozacija" koja je objavljena u Kolubarskim.rs. Ovo značajno priznanje Arsenić je osvojio na prestižnom "49. Pjeru", konkursu za najbolju novinsku karikaturu, koji tradicionalno organizuje Kompanija "Novosti".

Novinarka RTS Tatjana Manojlović dobitnica je nagrade nagrade za toleranciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti u kategoriji reportaže za prilog "Život i standardi: pravo na pravdu."

"U tri lepe", peta knjiga valjevskog novinara Dragana Todorovića, koju čine odabrani tekstovi, prvenstveno reportaže, objavljene u nedeljniku Vreme pojavila se pred beogradski Sajam knjiga, a promovisana tokom novembra u Valjevu i Beogradu.

Valjevo je imalo i ima dobre novinarke i novinare, a stvaralaštvom ovo troje Valjevaca obogaćena je (problematična) medijska scena Srbije. 

NAZAD NA VRH