NAZAD NA PRVU STRANU

Najčitanije u 2016. godini

Lako je definisati šta je čitaoce Revije Kolubara najviše interesovalo u 2016. godini: Ljudi.

A najviše: Jelena, Filip, Vlada, Tamara. Uz to, malo prošlosti i malo aktuelnih dešavanja i kontroverzi.

(U 2015. godini, situacija je bila drugačija i komplikovanija. Pogledajte ovde).

Naš daleko najčitaniji tekst bio je Podrška Jeleni Obućini, objavljen u maju, i pročitan više od 22 hiljade puta:

Novinarka i urednica Dnevnika 3 RTS, Jelena Obućina, našla se na meti napada Dragana Vučićevića, urednika tabloida Informer. Jelena Obućina je najnovija žrtva Vučićevićevih napada na novinare i redakcije čije mu se izveštavanje ne dopada, a povod je izveštaj Dnevnika 3 o protestu održanom u Beogradu 11. maja zbog rušenja objekata u Savamali. Uvrede na račun Jelene Obućine Vučićević je uputio preko svojih novina, na Tviteru i u programu TV Pink..

Jelena Obućina rođena je 1982. u Bajinoj Bašti. Završila je Gimnaziju u Valjevu, pa Fakultet političkih nauka. Bila je prva učesnica Kolubarinog upitnika.”

Iako je dobila veliku podršku na društvenim mrežama, medijske organizacije i kuće su većinom prešle preko ovoga. Ipak, čitaoci su došli do našeg teksta, ostavili brojne komentare, a preneli su ga Danas i Cenzolovka. Mnogi su tada pričitali I 2015. objavljen Kolubarin upitnik sa Jelenom.

Prerana smrt Filipa Tanskovića i In Memoriam objavljen tada su izazvali snažne emocije čitalaca.

Priče o trci preko Alpa Vlade Panića i uspešnoj pevačkoj karijeri Tamare Jokić govore o vrednim, posvećenim Valjevcima koje su čitaoci nagradili svojom pažnjom i pohvalama.

Most na Kolubari. Fotografija objavljena na sajtu Državnog arhiva Austrije

Most na Kolubari. Fotografija objavljena na sajtu Državnog arhiva Austrije

Veoma popularna u 2016. bila je zanimljiva kolekcija fotografija snimljenih tokom Prvog svetskog rata – Austrougarske slike Valjeva, a veliku čitanost i reakcije izazvao je i tekst organizatora Open Minded festival u kojem su sumirani utisci i odgovoreno na kritike javnosti.

Pohvaljujemo dobar ukus svojih čitalaca i zahvaljujemo se na pažnji tokom 2016!

NAZAD NA VRH