NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Dragana Jakovljević

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Kod šmekera tj. šmekerke zbog doručka u bilo koje godišnje doba, naravno napolju.

CC

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Svoje detinjstvo do polaska u gimnaziju provela sam u Osečini, tako da odrastanje pamtim po bleji na stepenicama ispred zgrade sa brojnim društvom iz Bolničke 9, sankanjima u Borićima dok ne padne mrak i letima provedenim kod bake u Sankoviću.

U Valjevu mi najviše smeta...?

Smog i od dima prezagušljivi kafići.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Na novi savremeni bioskop za koji se nadam da će uskoro otpočeti sa repertoarom.

Najlepša valjevska bašta je...?

“Vajati” na Gradcu i “Predah” u Balinoviću.

Dobra vila bi Valjevu donela...?

Pare da se kupi Dom Vojske i pretvori u jedan multifunkcionalni kulturno – umetnički prostor gde bi mladi organizovali i kreirali raznovrsni sadržaj. Vlasnik bi bio “Vakum” koji bi konačno prestao da bude houmles.

U Valjevu nedovoljno obraćamo pažnju na...?

CC

Problem pasa lutalica, ali i mladih koji su bez partijske knjižice takođe lutalice, rešavanje toksičnosti vazduha u zimskom periodu…

Bilo bi dobro da se Valjevo ugleda na...? (Zašto?)

Ne treba ni na šta da se ugleda, već da osluškuje svoje građane, njihove potrebe, kritike, zamerke, kako bi stvorilo okruženje i zajednicu po meri većine. Vaš upitnik je svojevrsna anketa i verujem da bi se analizom dosadašnjih sveukupnih odgovora došlo do nekih zaključaka korisnih za dalji razvoj grada.

CC

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Borca protiv prosečnog, Aleksu Krajinovića.

* * *

Dragana Jakovljević - Rođena 29. avgusta 1989.godine. Osnovnu školu završila u Osečini, gimnaziju u Valjevu, a Fakultet dramskih umetnosti, odsek dramaturgija, u Beogradu. Bila stipendista Mladi talenti grada Valjeva. Sarađivala na studentskim filmovima/predstavama, bila predavač na filmskim radionicama. U okviru Vakuma sa ostalim članovima organizuje Valjevske filmske susrete. Trenutno radi na jednom dokumentarnom filmu i priprema master rad na FDU na studijama ftv produkcije.

NAZAD NA VRH