NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Andrija Marjanović

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Za mene najlepši deo Valjeva jeste Gradac, ali svakako i valjevske planine koje imaju neverovatan broj prelepih vidikovaca, reka, vodopada, izvora. Valjevo ima mnogo kutaka koji su meni posebni i dragi na svoj način.

CC

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Glavna baza mog društva iz komšiluka bila je na Majdanu u Poparama, gde smo provodili svo slobodno vreme, a ispod sadašnjeg vidikovca nam je bilo tajno skrovište. Dosta vremena smo provodili igrajući fudbal kod spomenika Stevanu Filipoviću, ali posebne akcije bile su na trešnjama u celom kraju.

Veliki deo detinjstva sam proveo sa Istraživačima, na akcijama gde smo tokom godine dosta vremena provodili na valjevskim planinama, Tari, Durmitoru, Gradcu itd. Ta druženja su najviše uticala na mene i tako sam upoznao društvo sa kojim se i danas neprestano družim.

CC

U Valjevu mi najviše smeta...?

Pesimizam i pasivnost kod većine ljudi u gradu. Valjevci treba da prihvate Grad Valjevo kao svoje dvorište i da stvari preuzmu u svoje ruke, da naprave lepše mesto za život svih građana.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Mlade i talentovane ljude koji se bore da naša zajednica izgleda i bude bolja. Uzmimo primer par novih sportskih i kulturnih dešavanja koja su se ustalila u Valjevu, VAKUM, Istraživače, Karum klub kao i dosta uspešnih Valjevaca u biznisu, nauci, kulturi.

CC

Dobra vila bi Valjevu donela...?

Ozbiljan univerzitet i uslove da se mladi ljude vrate da žive u našem gradu, malo bolju infrastrukturu (železnicu i kvalitetnu drumsku vezu sa novim auto putem), a za početak bi barem mogli da uradimo biciklističke staze do Petnice, jezera Stubo – Rovni itd.☺

U Valjevu nedovoljno obraćamo pažnju na...?

Na stvari koje su pred nama.

CC

Bilo bi dobro da se Valjevo ugleda na...? (Zašto?)

Na evropske i gradove u okolini koji su slični Valjevu, a u kojima ima dovoljno primera dobre prakse koji su odmah primenljivi i kod nas.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Dejan Radojević, Valjevac, građevinski inženjer, strastveni folkloraš, zamenik direktora Velesstroy u Rusiji.

 * * *

Andrija Marjanović, rođen 1991. godine u Valjevu završio Osnovnu školu “Sestre Ilić”, srednju Tehničku školu u Valjevu, trenutno student Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, smer voćarstvo i vinogradarstvo. Bivši predsednik Društva istraživača “Vladmir Mandić - Manda”, trenutno radi kao menadžer skijališta u okviru Divčibare ski resort-a, a u slobodno vreme sa društvom organizuje Mountain music fest.

NAZAD NA VRH