NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Predrag Lučić

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Ne znam da li se Konjički klub u Deguriću, pokraj Gradca, baš može nazvati kutkom, ali to je mesto gde se od zelenila i reke, ali i Svetinih konja (hipoterapija), dobija odlična pozitivna energija. „Konjički“ čine i ljudi i to oni (a nije ih mali broj) koji bez obzira na vremenske okolnosti rado posećuju ovo mesto.

Pravi kutak za svako večernje viđanje sa prijateljima je ribolovački klub NO1, kod Kize. Što sam stariji, izbegavam gužve, a par partija bilijara i čašica razgovora sa dugogodišnjim prijateljima sve mi više odgovara.

CC

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Košarkaškom terenu u Milivoja Bjelice, hlebu, masti i alevoj i po komšijama sa broja 7 gde je jedan ključ otvarao sve stanove. Toga više nema, niti će biti.

U Valjevu mi najviše smeta...?

Primitivizam i sve obuhvatnije prisustvo Pink estetike, od kulture govora, nepismenosti čak, oblačenja, muzike (ako se zavijenje koje se svakodnevno sluša u najvećem broju kafića, može tako nazvati).

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Čega se pametan stidi time se ......................... ponosi

Dobra vila bi Valjevu donela...?

Ništa više osim stiska ruke predsednika mesne zajednice.

CC

U Valjevu nedovoljno obraćamo pažnju na...?

... sve veći broj osiromašenih ljudi. Od borbe za sopstvenu egzistenciju, ne primećujemo one koji danas možda nemaju ni za veknu hleba.

Bilo bi dobro da se Valjevo ugleda na...? (Zašto?)

Možda na Šabac. U toj varoši, mnogo više se osluškuju građani i osmišljavaju se akcije u kojima oni koji plaćaju porez i obezbeđuju budžet, aktivno učestvuju u predlozima za šta će se i na koji način utrošiti njihove pare. Ovde toga nema.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Dragan Stanković Lidža

* * *

Novinar TV VA Plus

NAZAD NA VRH