NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Branko Popović

(foto: Dejan Janošević)

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Gradac. 

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Po vremenu kada je dečacima omiljena igračka bila lopta, a devojčicama lastiš; danima provedenim na livadi na kojoj smo igrali fudbal, kaldrmi neasfaltirane ulice gde smo se zimi sankali i grudvali, a leti igrali klikere. I, naravno, po Gradcu na kom sam do pre nekoliko godina boravio skoro svakodnevno!

U Valjevu mi najviše smeta...?

Zagađenost vazduha tokom zimskih meseci. Iako sada možda deluje neizvodljivo, bilo bi lepo kada bi postojala mogućnost da se u bliskoj budućnosti sistem grejanja grada i okoline reši na neki drugi način. Toplana na koju bi svi bili povezani, gas ili geotermalno grejanje bile bi moguće opcije za adekvatno rešenje.

(Foto: Dejan Janošević)

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Sve dobronamerne i poštene ljude koji su nekada živeli, i sada žive u našem gradu. Takođe, trebalo bi da bude ponosno na svoju istoriju i na velikane koji su potekli iz Valjeva. Na kraju, trebalo bi da bude ponosno na ličnosti iz svih oblasti koji svojim znanjem, radom i upornošću sada ispisuju nove stranice koje će jednog dana ući u istoriju.

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi?

Da od danas svako od nas donese odluku da više nikada neće baciti ni najmanji papirić van mesta predviđenih za to. Preko noći ćemo dobiti potpuno čist grad i okolinu.

Da povedemo računa o vaspitanju i sistemu vrednosti naše dece i omladine, jer ako to sami ne učinimo država, mediji i društvene mreže će sa zadovoljstvom nastaviti da to rade umesto nas.

Nadležnima poručujem...

Valjevsko pivo

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Dr Aleksandar Radovanović

* * *

CC

Branko Popović je rođen 1981. godine u Valjevu.

Od 2004. do 2007. godine svirao je u The Belgrade Dixieland Orchestra. Svirao je na festivalima u Americi, Kini,  Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Mađarskoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Grčkoj, Turskoj….

Sa Dimitrijem Vasiljevićem 2005. godine osniva jazz/fusion bend “Neo Instinct” a  2006. u Dablinu polaže audiciju za Berklee College of Music. Dobija stipendiju, i na studije u Boston odlazi 2007. godine. Tokom studija na “Berklee College of Music” sticao je znanje i muzička iskustva od najboljih profesora današnjice.

Tokom studija na Berkli koledžu, kreirao je svoj sopstveni stil sviranja. Diplomirao je u avgustu 2013.

Bubnjarski institut, prvu i jedinu školu bubnjeva u Srbiji koja radi po programu Berkli koledža, osniva 2015. godine.

U poslednje dve godine aktivno drži bubnjarske klinike širom država bivše Jugoslavije.

 

 

NAZAD NA VRH