NAZAD NA PRVU STRANU

Valjevski pub kviz

Nedeljno veče može se provesti uz TV i ingeniozne Nemanjiće ili neku drugu domaću/stranu seriju, jer to obično nije dan poznat po izlascima, ali poslednjih par meseci upravo u to vreme dešava se zanimljiva stvar u jednoj valjevskoj kafani - Pub kviz fenomen stigao je i u naš grad.

CC

CC

U kafiću Laki Beut (Vlade Danilovića 48), nedeljom uveče u 20.00 časova, održava se kviz koji se bliži svom dvadesetom izdanju. Od Nove godine ovaj događaj ima i humanitarni karakter - svaki učesnik prilaže sto, dvesta ili više dinara (koliko hoće i može), a sakupljeni fond - umesto pobedničkoj ekipi - ide u dobrotvorne svrhe. U februarskom ciklusu prikupljeno je 24.440 din za Udruženje Zagrljaj, u januaru 17.000 din za OSI Korak napred (a da pobednička ekipa ne bi bila samo moralni pobednik, dobija besplatno piće).

CC

CC

CC

Sam kviz je neobično raznovrstan (pitanja su iz raznih oblasti - sport, film, umetnost, književnost, istorija, prirodne nauke, muzika, sociologija, psihologija…) i odmereno težak, tako da se dobro komponovane ekipe koje pokrivaju široki spektar znanja najbolje pokažu. To naravno ne znači da se drugi manje dobro zabavljaju.

CC

CC

NAZAD NA VRH