NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Dragan Krunić

(foto: )

Najdraži kutak Valjeva ili okoline...

Gradac definitivno.

Odrastanje u Valjevu pamtim po..

Ludorijama sa mojim Brđancima, beskonačne igre i bežanja iz kuće zarad istih, sakrivanje od roditelja koji su pravili potere da nas privedu na ručak.

CC

U Valjevu mi najviše smeta...

Nekultura pojedinaca, prljavština, zimski smog od koga se ne može disati, i sve više gubljenje onog valjevskog šmeka koji je krasio godinama naš grad.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...

Na svoju istoriju, na sve one čija imena sa ponosom govorimo i rado ih se sećamo.

Na Miloša Teodosića, Matiju Nastasića, na armiju glumaca u Beogradu i Novom sadu, i na žalost na sve mlade, talentovane, školovane i pametne, koji su trbuhom za kruhom krenuli preko granice da naplaćuju pamet koju nisu mogli unovčiti u Srbiji.

Otvaranje izložbe Dragan Krunića u Narodnom muzeju

Otvaranje izložbe Dragan Krunića u Narodnom muzeju (Foto: Đorđe Đoković)

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi.

Malo toga građani mogu da učine da se popravi situacija u gradu. Mislim da je zavadala apatija, i iskreno ne vidim boljitak. Definitivno je potrebna građanska inicijativa. Nju treba da nose mladi koji su budućnost ovoga grada. Ima ih, ali su se povukli iz gotovo svih sfera pa je postao prosto neobično ako neko mlad iznese jasne stavove od kojih grad može da ima koristi.

Nadležnima poručujem...

Radite u korist građana, oni su vas glasali. Bavite se gradom sa ljubavlju. Radite u korist grada, istorija pamti uspešne, još više neuspešne.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

dr. Đorđe Jovanović, pneumo-fiziolog Valjevske bolnice.

* * *

CC

Dragan Krunić se fotografijom bavi preko dve decenije. Iskustva kao foto-reporter stekao je sarađujući u Blicu i Večernjim Novostima, Glasu javnosti. Radio je i u Radio Valjevu i Omladinskim novinama NON. Izložba "Valjesko pozorište" Dragana Krunića otvorena 27. marta u galeriji Narodnog muzeja trajaće do sredine aprila.

NAZAD NA VRH