NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Bogdan Radić

Posmatranje Sunca, Divčibare 2016.
Posmatranje Sunca, Divčibare 2016.

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Najlepše trenutke pamtim na Valjevskim planinama, gde smo organizovali istraživačke akcije. Izdvojio bih, pre svega, planinarski dom na Debelom Brdu. Jutra uz kafu, na vidikovcu ispred doma, nakon posmatranja meteora, su najdraža jutra!

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

neprestanom boravku u jednoj ulici na Brđanima, koja nam je ujedno bila fudbalski, odbojkaški, teniski i košarkaški teren. To je mesto gde smo se, pored sporta, igrali žmurke, a i okupljali bez ikakvog posebnog razloga. Sa “ulice” smo se preselili na mesto gde sam proveo najvažniji period u mom odrastanju, to su svakako valjevski Istraživači.

Skupština DIVMM 2018.

Skupština DIVMM 2018.

U Valjevu mi najviše smeta...?

Verujem da većina Valjevaca, kad se spomene ovo pitanje, pomisli na smog. Pored toga bih nabrojao pesimizam, nervozu, mrzovolju kod svojih sugrađana.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Valjevce koji su toliko ponosni na njega. Prelepu prirodu oko, a i u samom gradu. Istorijske znamenitosti koje ga obogaćuju, kao i razna kulturna događanja.

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi?

Aktivizam mladih u našem gradu je na zavidnom nivou. Pored organizovanja manifestacija, tu su projekti restauacijie i uređenja prostora, istraživanja u vidu upitnika o problemima u Valjevu. Mislim da bi građani trebali da više obraćaju pažnju na takve projekte i da se zajedno sa mladima uključuju u njih.

Velika istraživačka letnja akcija 2017.

Velika istraživačka letnja akcija 2017.

Nadležnima poručujem...

Da realizuju projekte biciklističkih staza, kao i infrastukturu koja povezuje Valjevo sa autoputem do Beograda. Takođe, voleo bih da se uspostavi nekakva redovna komunikacija sa građanima, gde će se iznositi problemi i predlozi za rešavanje istih.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Vanja Dragojlović, dirigent dečijeg crkvenog hora Hadži Ruvim i hora Emanuil.

* * *

Rođen 1998. godine na Kosovu i Metohiji. Igrom slučaja u Prištini, a živeo u Prizrenu. Od 2000. godine porodica se preselila u Valjevo, gde je završio osnovnu i srednju medicinsku školu. Trenutno student druge godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Predsednik istraživača od 2015. godine. Istraživački rad počeo 2013. godine u Astronomskoj grupi unutar Društvu istraživača “Vladimir Mandić – Manda”, a kasnije kao polaznik na seminaru astronomije u IS Petnica. Pored raznih sportova koje je trenirao, bio član Omladinske pozorišne scene Centra za kulturu Valjevo, dečijeg crkvenog hora “Hadži Ruvim” i Svetosavske omladinske zajednice.

NAZAD NA VRH