NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Aleksandar Vasić

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Potez od Doma kulture, preko kafića ( popularnih "kućica" ), pa sve do Hrama, sam centar grada tik uz Kolubaru, a opet izdvojeno od gradske gužve. Kutak za druženje i odmor, za sve Valjevce.

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Najviše uspomena je vezano za letnji period. Kupanje na Gradcu ili na bazenima u Petnici, a između naravno basket na Pećini, Studentu, blok Milivoja Bjelice... ma koji god teren u gradu.

CC

U Valjevu mi najviše smeta...?

Mislim da to nije problem samo Valjeva, nego svih gradova Srbije, izuzev Beograda, Novog Sada, donekle Niša. Preko leta su ti manji gradovi živi, puni mladih ljudi, postoje razna dešavanja i manifestacije, kulturne, sportske, za svačiji ukus. Međutim, po jeseni, grad upada u sivilo i dremku. Već u ranim večernjim časovima, retko kad sretente čoveka na ulici, da ne govorimo o nekim većim stvarima. I tako sve do marta, pa opet sve ispočetka.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Svoje dve reke, Gradac i Kolubaru, park Pećinu, Divčibare... Valjevo je okruženo prirodnim lepotama, samo treba znati uživati u njima i na pravi način ih iskoristiti.

Poseban osvrt na naše sportiste, reprezentativce... Da ne uvredim druge, ali posto sam košarkas, moram napomenuti da je jedan od najboljih igrača sveta, Miloš Teodosić naš, i zbog njega se za Valjevo zna u celom svetu.

CC

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi?

Uvek nešto može bolje, i treba svi da težimo ka tom boljem. Samo je pitanje koliko smo spremni da izdvojimo svoju energiju i vreme da uložimo u to nešto. Omladina treba najviše da vuče, ali i za njih se mora napraviti neka baza, potpora, nešto što bi ih vratilo posle studiranja iz Beograda ili Novog Sada. Nažalost, u ovom trenutku, Valjevo ima malo toga da im pruzi.

Nadležnima poručujem...

Ne volim da pričam o politici, ja sam sportista, i nikad ne treba te dve stvari mešati. Tako da za ovo pitanje nemam komentar.

CC

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Jovana Jokanović, uspešna rukometašica sa internacionalnim iskustvom.

Aleksandar Tanasković, nekada takođe uspešni košarkaš, sada član reprezentacije Srbije u karumu.

***

Aleksandar Vasić je rođen u Valjevu 1987, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju (specijalizovano matematički smer), a nakon toga osnovne i master studije na Elektrotehnčikom fakuktetu u Beogradu. Aktivno se i dalje bavi košarkom, a prve korake napravio u Metalcu i Gimnazijalcu. Prvi profesionalni ugovor, sa 18 godina potpisao za OKK Beograd, i te četiri godine i studirao i igrao košarku u Prvoj ligi Srbije .

Nakon OKK, prelazi u Slobodu iz Užica na dve godine, potom po jednu se zonu Tamiš Pančevo, Karpos Skopje, Makedonija i Team FOG Nestved u Danskoj. Na kraju, 2016. se vraća u KK Metalac, gde je u sezoni 2016/17. poneo titulu najboljeg asistenta Prve košarkaske lige Srbije . I dalje član KK Metalca.

NAZAD NA VRH