NAZAD NA PRVU STRANU

Koktel “Ljuba Nenadović”

Laslo Blašković, Violeta Milošević i Vladimir Šekularac sa koktelom Ljuba Nenadović
Laslo Blašković, Violeta Milošević i Vladimir Šekularac sa koktelom Ljuba Nenadović

Povodom dodele nagrade "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u 2018. godini, koja je ove godine uručena je Stevanu Tontiću za delo "Ta mjesta", u Branovini je, za ceremoniju, promovisan i koktel “Ljuba Nenadović”.

CC

Direktorka valjevske Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" koja dodeljuje nagradu, Violeta Milošević, kaže da su koktelom hteli da marketinški upotpune ovu manifestaciju: “Brankovina, maline, Ljuba Nenadovic, 192 godine posle Ljubinog rođenja...pijemo koktel sa malinom u čast putopisa i Nenadovića.”

Otkrila nam je i recept: Hladna mineralna gazirana voda, domaći sok od maline, malo vodke i, naravno, malo svežih malina iz Brankovine.

(Foto: Juhanson - Image taken by Juhanson using Canon EOS 300D camera, CC BY-SA 3.0)

Nedavno smo, prenoseći podsećanje na posela kneginje Perside Karađorđević, rođake Ljube Nenadovića, saznali da su njene najbolje zabave bile one na kojima je gostovao čika Ljuba “koji je svojim bogatim duhom i svojom živopisnom reči, poselima davao naročiti šarm”. Verujemo da bi mu se ideja o koktelu sa njegovim imenom, promovisanom baš u Brankovini, itekako dopala.

NAZAD NA VRH