NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Nemanja Nikolić

Najdraži kutak Valjeva? Ili okoline?

Za mene je to park Pećina. Živim pored, tu sam odrastao i igrao fudbal kao i košarku. Bili su aktuelni mali golovi i košarkaški teren kod Zdravljaka.

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Bilo je drugo vreme, sve generacije na jednom mestu i dosta lekcija i sportskih i životnih sam naučio. Samo lepe uspomene. Odrastanje pamtim baš po tim stvarima, treniranju sa svojim drugarima u FK Budućnost i uspesima koje smo imali, prelepo sećanje na školovanje u OŠ Milovan Glišić i to neko slobodno detinjstvo koje smo svi koristili što više van kuće i da se što više stvari zna i nauči.

U Valjevu mi najviše smeta...?

Ne mogu da nađem nešto što mi baš smeta, ali ima stvari koje bi mogle biti bolje . Grad je mnogo manje aktivan i živ nego ranije, to je ono što primetim kada sam tu na par dana. Dečiji sadržaj nije na nivou, parkovi, bioskop, tereni, sportski objekti. To mi smeta najviše.  Reka bi trebala više da iskoristi, mislim na Kolubaru pre svega,  turistički da se grad podigne jer ima dugu i bitnu istoriji u ustancima i Prvom svetskom ratu kao i u Drugom. Mislim da je to ključna stvar - da predstavimo grad kakav stvarno jeste, kao i nesvakadašnji smisao za  humor ljudi koji postoji samo tu. Kvalitetan humor.

CC

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Gradjani su najbitnije deo, duša grada. Meni je uvek drago kada dodjem u Valjevo.

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi?

Sve gore navedeno po meni trebalo bi pokušati promeniti, ali to je moj ugao gledanja i sigurno da ima drugih prioriteta, tako da ja nisam baš kompetentan. 

Nadležnima poručujem...

Poručujem da Valjevo usmere ka turizmu i obrazovanju, kao  i sportu jer smo po tome poznati i priznati.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Stafan Beljić, rukometaš

Nikola Srećković, fudbaler

* * *

Rodjen 1988. u Valjevu. Karijeru počeo u Budućnosti iz Valjeva, gde je bio do 2003. godine. U seniorskim kategorijama igrao, između ostalog, za Grbalj u CrnoGori, Crvenu Zvezdu (2008-2010), Dinamo iz Minska i Bate Borisov, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Raanana. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao 14 utakmica. Učestvovao u takmičenjima Lige šampiona i Lige Evrope. Otac troje dece (Maksim, Manja i Mia), u srećnom braku sa Andreom.

NAZAD NA VRH