NAZAD NA PRVU STRANU

Poruke vlastima

Svodeći ovu godinu, podsećamo se nekih od poruka koje su učesnici naše rubrike Kolubarin upitnik uputili nadležnima:

Dragan Krunić

Dragan Krunić

Dragan Krunić (Foto: )

Radite u korist građana, oni su vas glasali. Bavite se gradom sa ljubavlju. Radite u korist grada, istorija pamti uspešne, još više neuspešne.

Biljana Metlaš

Biljan Metlaš

Biljan Metlaš

Što bi reklo moje srednje dete... nije fej! Eto to mi prvo pada na pamet, nije fej šta decenijama unazad političari rade sa Valjevom.

U Valjevu nisam rođena, ne živim tu već 28 godina, ali uvek o Valjevu pričam sa ljubavlju, pomažem gde, kada i koliko mogu, učim svoju decu da je to naša oaza i oni to tako i doživljavaju. Moje pitanje nadležnima je: kada i kako ste odlučili da vodite Valjevo a da vam borba za interes tog grada i svakog pojedinačnog građanina nije na prvom mestu? Ko god da je na vlasti, u bilo kom gradu, lične ambicije mora da ostavi kod kuće. Svaka uprava mora prema gradu koji vodi da se ponaša domaćinski, da radi na njegovom razvoju, promociji, poboljšanju uslova. Da razmišlja o tome šta će i kako ostaviti iza sebe, šta će uraditi za decu tog grada, jer samo deca su budućnost. Ako napravite grad u koji će se deca vraćati nakon studija i moći da žive od svog rada, onda ste uspeli. Da sada živim u Valjevu, što bih jako želela ali nam suprugov posao to ne dozvoljava, rekla bih nadležnima da hoćemo normalan put u svim pravcima, sportsku halu, igrališta za decu, moderan zdravstveni centar, Tešnjar sačuvan u svoj svojoj originalnosti pun turista 365 dana u godini, biblioteke u svakoj školi kao što je sada dobila Gimnazija, čist vazduh, biciklističke staze, klizališta i bazene. Nedopustivo je da imate grad sa takvom prirodom, takvim kulturnim i istorijskim blagom, ljudima koji su se ostvarili u svojim profesijama i uvek rado pomažu svoj grad, a da vi to i dalje ne znate da iskoristite.

Zoran Ćosić

Zoran Ćosić

Zoran Ćosić

Da vide ono oko pozoršta... Ne zbog mene. Ja već imam angažman u Narodnom pozorištu. Nego sebe radi.

Matija Tripković

Matija Tripković

Matija Tripković

Da se sklone, jer ne umeju da prepoznaju potencijale. Užas je njihova furka.

Bogdan Radić

Bogdan Radić

Bogdan Radić

Da realizuju projekte biciklističkih staza, kao i infrastukturu koja povezuje Valjevo sa autoputem do Beograda. Takođe, voleo bih da se uspostavi nekakva redovna komunikacija sa građanima, gde će se iznositi problemi i predlozi za rešavanje istih.

Nevena Nikolić

Nevena Nikolić

Nevena Nikolić

Da naprave neke korake ka recikliranju materijala... Minimalan napor da ulože u tom pravcu, priroda će stostruko vratiti.

NAZAD NA VRH