NAZAD NA PRVU STRANU

Kolubarin upitnik: Ivan Teofilović

(foto: Petar Marković)

Kad mi neko dođe u posetu, obavezno ga vodim do...?

Kafane „Kod Bore“, do Brankovine.

Odrastanje u Valjevu pamtim po...?

Prelepim drvoredima kojih, na žalost, više nema.

U Valjevu mi najviše smeta...?

Nedostatak valjane kulturne politike, tačnije, nepostojanje nikakvog reciprociteta između zabavnog i kulturno-umetničkog programa.

Valjevo bi trebalo da bude ponosno na...?

Valjevo Jazz Fest. Malo gradova može da se podiči manifestacijom takve tradicije.

CC

Da li, i šta, sami građani mogu da učine da se situacija u gradu popravi?

Prvo da isključe svoje pametne telefone, laptopove i tablete, a zatim da isto to učine za svoju decu. Da im se posvete, prošetaju sa njima, pričaju im o Valjevu kakvog se oni sećaju, kupe im knjigu, puste im kvalitetnu muziku, odvedu ih na koncert, predstavu, izložbu, u muzej. Da shvate da su kultura i prosveta veoma važni stubovi i pokretači društvenih promena na bolje. Politička “elita” to svakako shvata... ako me razumete?

Nadležnima poručujem...

Onim starijima koji pamte, da se sete kako je Valjevo izgledalo osamdesetih godina, onim mlađima, da se raspitaju kod starijih.

Predložite budućeg učesnika/učesnicu Kolubarinog upitnika

Radovan Andrić - Aćko

* * *

Rođen 1977.god. u Valjevu. Završio nižu i srednju muzičku školu “Živorad Grbić” u Valjevu u klasi prof. Dušana Božića. Diplomirao klarinet na “Fakultetu Muzičke Umetnosti” u Beogradu u klasi prof. Ante Grgina. Trenutno zaposlen u M.Š. “Božidar Trudić” u Smederevskoj Palanci na mestu profesora klarineta i saksofona. Član sastava “Naked” , “Samostalni Referenti” i “TiM Group”. Član umetničkog saveta Valjevo Jazz Fest-a.

NAZAD NA VRH