NAZAD NA PRVU STRANU

Sećanje na Milana Koraća

Grupna slika
Grupna slika(foto: Foto video studio Diznilend, Beograd)

Povodom godišnjice smrti Milana Koraća, jednog od najomiljenijih profesora fizičkog vaspitanja u Valjevu, poznatog odbojkaškog trenera i pedagoga, prethodnog vikenda održan je Festival odbojke njemu u čast.

„On je decenijama bio sinonim za valjevsku odbojku. Ceo svoj život je proveo u sali Pete škole i trudio se da nauči decu da zavole ovaj trofejni sport. Milan Korać je bio inicijator brojnih odbojkaških akcija u gradu. Jedna od njegovih, pokazalo se, poslednjih želja je bila da se u hotelu Omni centar napravi veliki dečiji turnir u odbojci. Korona i bolest su ga sprečile u tome“, ističu organizatori.

Finale OK Akademija Stars - OK As Batajnica 2-0

Finale OK Akademija Stars - OK As Batajnica 2-0 (Foto: Foto video studio Diznilend, Beograd)

Njegova ćerka, Tamara Korać Živojinović, njegovi prijatelji, sportske kolege, bivši učenici, igrači i igračice, Hotel Omni centar i Sudijska organizacija Valjeva, ispunili su tu njegovu želju.

Ovo je samo jedna od akcija koje su organizatori preduzeli da se očuva sećanje na profesora Koraća. Sportski savez Valjeva će nagradu za najperspektivnijeg mladog sportistu upravo nazvati po Milanu Koraću.

NAZAD NA VRH