Projekat Valjevo u štampi 1914 u Srbiji i svetu

Plaža na Kolubari

piše Tomislav Jovančić 22.03.2021

Кupali smo se na Кolubari ispod tada drvenog mosta kod Jadra. Reka je tekla uz kej a plaža, ako se tako može reći za priobalje od kamena belutka sa travnatom površi u zaleđu, prostirala se uzvodno do iznad i sada postojećih stepenica iz parka ka reci.

Dalje

Godinu dana nove nenormalnosti

piše Revija Kolubara 15.03.2021
(Sa  Facebook/Instagram profila Šta je Valjevski)
(Sa Facebook/Instagram profila Šta je Valjevski)

Na današnji dan pre godinu dana uvedeno je vanredno stanje zbog pandemije korona virusa. Pitali smo neke od naših sugrađanki i sugrađana kako im sve deluje godinu dana kasnije.

Dalje

Znamenitosti Pop Lukine ulice

piše Revija Kolubara 9.02.2021

Inspirisani starom razglednicom Pop Lukine ulice koja se početkom godine našla na prodaji na internetu, podsetili smo se koiko znamenitosti ova ulica ima. Ne čudi da je mnogim Valjevcima važna, što sa istorijske strane, što iz ličnih, sentimentalnih razloga. Sada najčešće pominjana po intenzivnoj gradnji novih stambenih zgrada.

Dalje

Studija slučaja

piše Revija Kolubara 19.01.2021

Doktorska izložba Luke Tripkovića, slikara i pisca rođenog u Valjevu, u toku je u beogradskoj galeriji Umetnički prostor U10. Otvorena je do 30. januara.

Dalje

Pruge koje nekuda vode

piše Revija Kolubara 15.01.2021

Prug Beograd-Bar, koja prolazi i kroz Valjevo, jedno je od postignuća jugoslovenskog graditeljstva. Ipak, postojala je, bar u planovima, i pruga koja je trebalo da ide i kroz naš grad i to do – Kotora.

Dalje

Zraci svetla 2020. godine

piše Revija Kolubara 19.12.2020

Ova godina, bez trunke sumnje, bila je izuzetno teška. Za veliki deo sveta, pa i za Valjevo. Za 2021, uprkos želji za optimizmom, nema previše razloga očekivanju da će biti drastično bolja. Ipak, kako god bilo, vreme je pred praznike, želimo da osvetlimo ono što je u ovoj godini ipak bilo dobro.

Dalje

Solidarnost

piše Revija Kolubara 23.11.2020

Valjevci su toliko puta pokazali solidarnost, zašto da sada bude izuzetak?

Dalje