| Oktobar 2013

Na putu za PM

Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"

Najbolji SNS sinovi bili u Kruševcu, gde onaj Vučić rek’o da se Srbiji žuri, dok je njihov Najviši valjevski gradski dužnosnik čuv’o vrata od toaleta na otvaranju izložbe u Modernoj galeriji, bez ikakve žurbe.

 

montaža: Srđan Ćešić

montaža: Srđan Ćešić

Kako javljaju slobodni srpski mediji (E- Pravda je nešto zakazala, ali je zato RTS u svom Dnevniku takoreći direktno preneo šta Vučić veli na Pinku), najbolji SNS sinovi, iz cijele Srbije, su se sastali u Kruševcu gradu, e da bi, ko što rekli, preispitali svoj rad. Sve se svelo na gospodin Prvi Potpredsednik Vučić, koji jopet održ’o vakelu: Srbiji se žuri, zajedno sa njim narafski, a ako neko ima protiv, ima budu izbori, jerbo, ta zna se ko ima najviši rejting i kome piplmetar zvoni. Po sva istraživanja svih agencija PP Vučić, za prsa ispred svog predsednika Tomislava, tuče sve rekorde. Da se dodadne da PP Vučić najavio da se čekaju Mere, i da će to bude Sveobuhvatno. Svi Najbolji SNS sinovi, koji samo u tu avliju mognu budu najbolji, sve najbolje prihvatili.

Dakle, sve pršti od tih aktivnosti, sve se čini da Srbija ide napred, samo se čekaju mere. Dok ne stignu mere, ajde vidimo šta imamo. Rekonjstrukcija Vlade rekonstruisana, stigle nove snage. Da se upiše da mlađani Jejl Krstić ministar opazio da mnogi u Srbiji imaju velike plate, a da se ne zna šta rade. Još se ne zna šta radio sa to opažanje, ali ima još novosti, stigli Stros Kan i Guzenbauer, i oni će daju svoj doprinos. Nije važno koliko će da košta sva ta ljubav, u parama, važno je koliko će to, ako bude rezultata, da košta u rezultatu da je za Sve to zaslužan PP Vučić. A taj rezultat se ukazuje kao najizvesniji, Prvi Potpredsednik će nastavi u svemu bude prvi i najprvlji. Ako neko ima protiv, biće izbori, koji će potvrditi daje PP Vučić prvi i najprvlji.

U međuvremenu će imamo aktivnosti. Mere će se doneti. Najbolji SNS sinovi, od kojih mnogima ne bi uzeli ni oraj iz ruke, će do daljeg budu najbolji. A ostali narod, ko bude imao sreće i „pameti“, će bude radilica. Sve ide u tom pravcu braćo i gospođe, kome se ne sviđa, eto mu i’ izbori. Zna se i kaki će bude rezultat, SNS većina, zahvaljujući mentalitetu i drugim kvalitetima gospodina građanina, postaje najveća veličina.

Eto i npr. bio Prajd. Lično Patijarh objasnio da je to nešto crnje od najcrnjeg. Država rekla da će se sve proceniti i izvagati. I šta bilo, zabranjen Prajd, iako je na to Bezbednosno telo bilo nerešeno u glasanju, jednoglasno se došlo do zaključka da toga neće biti, da je bezbednost najvažnija. Prajdovci po mraku, pred ponoć, prošetali sto metara. Razne dveri i obrazi proglasili pobedu, svet razočaran, PP Vučić i ovaj što Premijer, rekli da nema govora da je država kapitulirala pred huliganima, ko ne zna, da se ponovi, radi se o bezbednosti. Dakle, ako neko ima nešto kaže i veli, može, ali noćom, biće mu omogućena zaštita policije, da mu neko, od ovih što su za prave vrednosti, ne bi bacio kiselinu, ili, ne dao bog, pustio ose iz specijalnih teglica.

Sa sve ovo apsolutno nema veze to što su navijači Zvezde, pošto je ova izgubila od neke Prćilovice, postrojili igrače, ispljuvali ih i oduzeli dresove. Sve se završili time što iz Zvezde javljeno da su dresovi vraćeni, a novi ministar sporta Vanja Udovičić, koji prvo bio Franjo, ali mu otac iz srpskih pedagoških razloga promenio ime, glede svega izjavio da se mora raditi na edukaciji. Na Zvezda temu da se doda da je naš mlađani fudbaler Mitrović, koji zaigr’o za Anderleht, posle debi utakmice pljunuo u pravcu navijača, kažnjen novčano i tri utakmice neigranja. A izvinio se. Sa sve ovo apsolutno i nikakve veze nema ni to što se pjevačica Ceca nije pojavila na sudu, jer joj je na dan suđenja skočio pritisak, a lekar preporučio izbegavanje stresnih situacija... Kao što sa sve nema veze to što je za predsednika Vaterpolo saveza, u konkurenciji sa Šapićem, izabran SNS gospodin Babić, koji od vaterpola kao omladinac trenir’o u Goču iz Vrnjačke Banje.

Da li sa sve ima veze to što gospodin Vulin, koji sa mesta koordinatora post’o ministar bez portfelja za Kosovo, veli: Menjamo ljude, ali politiku očuvanja Kosova i Metohije, ne! To će se samo kasti! Ako sa prethodno ima dileme, ovo što sledi i te kako ima veze, precednik Ni­kol­ić negde rek’o: Pokrenuli smo mnogo za go­di­nu dana, ovo su odlučujući meseci koji su pr­ed nama, i odlučujuća godina, i ja vas mo­l­im za još malo strpljenja, jer će ovo da rezultira boljim životom za nas i našu decu. Dakle, samo strpljenja, pa će da rezultira.

Što rek’o je­dan moj pr­ijatelj, noge ka­ko nego strpljenja. Eto, gospodin Pr­ec­e­d­nik bio u Njujork, li­čno otkrio naš sp­omenik Tesli. Tr­eba li komentar? Jok! Gospodin Pr­ec­e­dnik se, na istoj tu­rneji, sa sve gospođu, sl­ik’o  sa Obama i unj­ega gospođu, kojom pr­ilikom, po izvoru iz delegacije Sr­bi­je, Obama rek’o, Im­ate moju podršku za sve što radite, a naš Precednik li­čno Obami uzvratio: Potrebna nam je Va­ša podrška! Tr­eba li komentar? Jopet jok. Kad već bio ta­mo, Precednik se jav­io vamo nama, šta rek’o: Položaj Sr­bi­je u svetu je izvanredan, mi moramo da uberemo sa grane ono što se stvorilo u sv­etu kao naš plod. Da opet pitam, treba li komentar, more jok!

I tako, dok se čekaju mere, ti izbori koji će PP Vučiću dati više legitimiteta, radnja radi. Biraju se i direktori za javna preduzeća i ustanove, a po javni konkursi. Sve se radi po zakonu, za direktore se biraju kandidati koje delegiraju stranke. I ne samo direktori, javljaju da u taj Čačak 73 radnika u tamo bolnici primnjena po dostavljenim stranačkim spiskovima.

Za kraj, evo šta ima i u Valjevo city, bila izložba Slavka Krunića u Modernoj galeriji. Ispred grad Valjevo, kako nego zvanično ispred osnivača, bio Najviši, pripadajuće najbolji, SNS dužnosnik u tu gradsku administraciju. Primećeno da Najviši SNS dužnosnik položio, sve vreme drž’o se vrata toaleta, u ostalu umetnost ne se meš’o. Ako će takve budu i ostale mere, da se stvar podrži.

Upišite svoj komentar