NAZAD NA PRVU STRANU

Tešnjar u slici

(foto: Dušan Jovanović)

Uoči još jednih Tešnjarskih večeri, letnje manifestacije koja svake godine izvede ljude na ulice Valjeva, donese druženja i viđanja, nekome buku, nekom veselje, često kič na najvidljivija mesta i neke lepe manifestacije u skrovitijim kutovima; donese i razmišljanja da li bi i kako moglo bolje, ali i pitanje koje je s pravom prošle godine postavljeno: „Zašto smo ovo dozvolili?“, podsećamo u nekoliko slika na Tešnjar kroz razne epohe i razne vizure.

Jer, setimo se, manifestacija je nastala (1987. godine) sa idejom razvoja, očuvanja i revitalizacije kulturne baštine grada i njegovog najstarijeg dela – Tešnjara.

(Foto: Dušan Jovanović)

(Foto: Dušan Jovanović)

(Foto: Dušan Jovanović)

(Foto: Dušan Jovanović)

(Foto: Dušan Jovanović)

Foto: Bojana Andrić

Foto: Bojana Andrić

Crtež Vlade Milića

Crtež Vlade Milića

Tešnjar - stara razglednica

Tešnjar - stara razglednica

Tešnjarske večeri

Tešnjarske večeri (Foto: Ljuba Ranković)

NAZAD NA VRH

3 komentara na “Tešnjar u slici”

ID Kolubara

Hvala. Ispravljeno - sklonili smo tu sliku

Tesnjarac

Crno bela razglednica nije Tesnjar vec Knez Miloseva. Niska nuca u desnom uglu je nekadasnja krcma Ljubovija. Dvoriste iya drvene ogrede sa desne strane je mesto dge se danas nalazi ono decije igraliste na naduvanje.

nina

Rodjena sam u Tesnjaru volim Tesnjarske veceri ali zadnjih godina zamaraju me prvo sve se odvija sdruge strane Kolubare malo u Tesnjaru ali kroz Tesnjar proci da Bog scuva kfanice muzika rostilji nigde ribe na rostilju za one koji poste ona vrucina da se ugusis ali Tesnjar je moj i ja ga volim SRCE U TESNJARU A TELO U H,,,,,,,, videcemo ove godine dali ima izmene pozdrav

Ostavite komentar