Revija Kolubara broj 165 - Januar 2008

Nekad Novi dom, sad Idea

Kićenje boljitka
Dragan Todorović
Kako stvari stoje, sa Kosovom, sa Srbijom, i sa Sve, jerbo takav Sistem, Mićo i Ovi će jopet budu jedina alternativa i Srbiji i Valjevu. (1 komentar)

Dom kulture
Dom kulture, Valjevo
Zdravko Ranković
Vlada Srbije proglasila je 27. decembra, na inicijativu iz Zavoda za zaštitu spomenika a na predlog Ministarstva kulture, zgradu valjevskog Doma kulture za kulturno dobro.

Ljubomir P. Nenadović
Ljubomir P. Nenadović
Staniša Vojinović
Jedan od prvih proslavljenih jubileja bio je posvećen pedesetogodišnjici književnog rada Ljubomira P. Nenadovića. Za ovu priliku osnovan je i poseban Odbor, koji se sačinio program. (1 komentar)

Labudova pesma Radio Valjeva
Branko Vićentijević
Radio Valjevo je 6. decembra 2007. obeležio 40 godina postojanja otvaranjem izložbe stare opreme kojom je ta stanica počela rad 1967, kao i izložbom fotografija Miroslava Jeremića. (1 komentar)

Drug se Luče sedla do’vatio
Branko Vićentijević
Kako je Goran Lučić ošišao Željka Gavrića u trci za predsednika OO DSS u Valjevu * Veljo predsedničku kampanju počinje iz „balona” u Petnici i sa ski staze na Divčibarama

Peca i Šurka
Branko Vićentijević
Valjevo je u decembru 2007. ostalo bez svojih uglednih sugrađana, advokata Predraga Pece Sretenovića (1935) i rudarskog inženjera Aleksandra Krivošejeva – Ace Šurke (1932) (1 komentar)

Sedam vremenskih zona daleko
Nikola Božić
Nikola Božić
Početak decembra 2007. godine me je odveo u sedam vremenskih zona daleku Maleziju, u njen glavni grad Kuala Lumpur.

Decembarske zebnje
Nova gradska toplana u Valjevu
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Život u senci Kosova * Istraživačka stanica petnica u SANU * Mladi ne mare za kulturu * Proradila Gradska toplana * „Odumiranje” * Prvo valjevsko klizalište

Sigurna kuća
Radoš Glišić
Šta nam sve to piše u najavi novog leta 2008? Srbija će ostati u Srbiji! Kosovo će ostati na Kosovu! Romi će ostati ispod Gazele do prvih lepih dana!

Šta sam dužan
Mijo Stojkanović, novinar i direktor Radio Valjeva
Gospodine uredniče, u prošlom broju Revije vaš novinar B. Vićentijević objavio je još jedan neistinit i zlonameran tekst o mojoj malenkosti.