Revija Kolubara broj 209 - Septembar 2011

Oficirski dom
Redakcija Revije Kolubara
Svesni važnosti odluke o budućoj nameni Doma, uredništvo Revije „Kolubara” zamolilo je desetinu Valjevaca da na početku debate o tome iznesu svoja viđenja o mogućoj budućoj nameni Oficirskog doma. Tom temom bavićemo se i u narednim brojevima. (1 komentar)

Lična republika
Todor 209
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Šta će bude braćo i sestre ako se svi učlane u partije, ako svi postanu Naši. Ima naša Suzana iz bubnja izvlači, pa kome Trezor, kome Opština, ko u Agenciju, a ko za direktora Željeznice (1 komentar)

Od PZF-a do popisivača
Branko Vićentijević
Kako su blokirani opštinski računi zbog dugova za zemlju uzetu seljacima posle Drugog svetskog rata * Ko je šta radio na Sajmu šljiva u Osečini * Kako je Dačić „udario” spomen Slobinoj bankarki (1 komentar)

Tri inicijative
krdj
Zdravko Ranković
Oduvak je, prema pamćenju nas ovovremenih, na glavnoj valjevskoj uličnoj raskrsnici, kod „Centrala”, postojao kiosk za prodaju novina. Ponekad i tri-četiri takve prodavnice. Stanje se u tom pogledu sasvim promenilo (2 komentara)

U Firenci, desetak dana
Fiezolo
Zdravko Ranković
Neočekivano letovanje u Toskani uz bosonogo tumaranje užarenim firentinskim pločnicima i mišlju o Valjevcima

Avgustovski hirovi
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Gradski Dom vojske * Opštine ojađene nadoknadama za oduzetu zemlju * Voćari izborili pristojnu cenu kupine * Sajam šljiva * Umesto u zatvor prestupnici čiste zelenilo * Tešnjarske večeri, baš tešnjarske (1 komentar)

Letnja šema
uvodnik 209
Radoš Glišić
Predizborna kampanja je već počela – Jeremić je najozbiljniji kandidat za predsenika Teniskog saveza (lobira još od Vimbldona, eno ga u Njujorku na US Open-u)