Revija Kolubara broj 228 - April 2013

Vitomir Mitrović (foto: patak.co.rs)

Posle Tita Vita!
Branko Vićentijević
Osam meseci trebalo je da se u fotelji dogradonačelnika valjevskog konačno nađe Vitomir Mitrović – Vita Hegel (SNS)  / Zbog čega je njegov prethodnik Dragoljub Krstić (GG Pobeda) podneo ostavku  / Ko su sve novi članovi upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova / Šta li je ministarka Verica Kalanović dobila na poklon u ljiškoj fabrici rublja / Lukin memorijal i «napad» Metalca na Jadransku ligu (1 komentar)

Hegel u šimširu
piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Kako, sve brojnija, Valjevska vlast radi i gradi, za grad, i taj prosperitet, bi najbolje bilo da se sve to stavi da popuni rupe u šimširu, pa da buja tamo gde joj je mesto. (2 komentara)

20. mart dan Valjeva
Vladimir Krivošejev
„Ja (...) legnem bez brige da spavam. Al’ u neko doba noći dotrča stražar, izbudi nas i kaže da izgore Valjevo i da mnoge pu­š­ke pucaju. Ustanem ja i pogledam: Va­lje­vo doista gori. (...) Ali, ovako je bilo..."

Otišla je Ćubana
Radovan Marjanović
Otišla je još jedna retka biljka, u iz­umiranju na ovim prostorima: pr­osvetni radnik koji je i javni ra­dnik. Po prisustvu u javnosti a ne za­du­ženju, inicijator i prosvetitelj, en­tuz­ija­sta... Nije „bila“, ono uobičajeno: fu­nk­cija ova i ona, funkcija ovde i onde. Mn­ogo toga kod nje je neuobičajeno.

Martovsko trežnjenje
hroničar: Ljiljana Kecojević
Ni s Kosovom ni u Evropu / Više starih nego mladih, više umrlih nego rođenih /  Od Direkcije za obnovu od zemljotresa do Agencije za socijalno stanovanje / Nagrađivanje sa ograđivanjem / U Podgorini svaki treći nepismen, 76 posto ne zna s kompjuterima / Provetravanje košavom.

Ljiljana Stanojević
Zdravko Ranković
Zasnovala je, još 1991. godine, sopstveno preuzeće «Stanojević», istrajava u toj svojoj privredničkoj akciji i pokatkad biva uočavana po onome što radi i kako radi. Između ostaloga, dobila je 2007. godine tek ustanovljenu nagradu Regionalne privredne komore Valjevo