Revija Kolubara broj 240 - April 2014

Mihailo Jokić

Mihailo Jokić
Zdravko Ranković
Kad je 16. uveče prestala predizborna ćutnja i prošlo još sat ili dva vremena slavodobitno se Jokić oglasio na televiziji nezaustavljivo vičući pri tome. Pretnje je upućivao na sve strane. Mnoge je smenjivao još te noći ali ipak i ponešto ostavljao za naredno jutro.  (2 komentara)

Vlada Đokić na klupi Metalca
Branko Vićentijević
Siniša Matić smenjen iako je uveo KK Metalac u Superligu Srbije / Ko je od Poćutinih “mlaidh lavova” prodao veru za večeru, pa je Valjevo ostalo bez “Memorijala Luke Stančića” / Aleksandar Vučić pobednik vanrednih parlamentarnih izbora i u Valjevu i Kolubarskom okrugu, može li SNS da isposluje prinudnu upravu

Znam ja nas, jb ti nas
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Kao što se zna i znade završeni hi­st­o­r­ijski izbori u Srbiji zemlji. Oč­ek­ivano braćo i gospođe, histori­js­ku pobedu, sa mnogo procenata, vele 50, sa mn­ogo poslaničkih mandata, vele 158, po­st­ig’o Aleksandar Vučić, što će reći da je li­sta Budućnosti u koju se veruje dobila ap­solutnu podršku. 

„Valjevke” u Beogradu
Redakcija Revije Kolubara
Naša knjiga „Valjevke“ (drugo izdanje) predstavljena je 27. marta u Beogradu, u Ce­n­tru za kulturnu dekontaminaciju. Na okupu se te večeri našlo oko 150-oro za­in­te­resovanih, u većini Valjevki i Valjevaca, veoma mladih ali i onih koji to nisu. 

Martovski ushiti
hroničar: Ljiljana Kecojević
Ubedljiva izborna pobeda SNS-a / Sud u Strazburu odbio žalbu rezervista / Vlasnici „Elinda“ vraćaju imovinu / Povika na branu Rovni u sadejstvu nauke i pravoslavlja / Drogirani vatrogasac / Nina Radić pobednica Susreta flautista / „Valjevo koje nestaje“ / „Valjevke“ u Beogradu / Povest o glumcu Veci Andriću